Lasagne

Hovädzie lasagne

Autor receptu: saymona

MILUJEM cestoviny. A toto je môj recept na lasagne. Vyskúšajte.

Suroviny

Postup

  1. Najpr si vsetku zeleninu a sampinony nakrajam na male kocky. Potom na olivovom oleji osmahnem nakrajanu cibulu s cesnakom a pridam mlete maso. Ked sa maso zatiahne, pridam vsetku zeleninu so sampinonmi a zmes zalejem teplou vodou. Osolim, okorenim a varim okolo 30 minut.
  2. Potom pridam paradajky z konzervy a pretlak. Varim kolo 20 -30 minut, aby sa chute prepojili. Ku koncu pridam talianske bylinky podla chuti ako je bazalka, oregano, trocha tymianu.
  3. Uvarim si besamel a to tak, ze si dam varit mlieko a potom ho zahustim skrobom a osolim. Ja to robim od oka a niekedy pridam aj kocku masla na lepsiu chut.
  4. Do zapekacej misy zacinam vrstvit - trocha besamelu a platky cestovin (ja ich nevarim, pouzivam susene), maso, platky cestoviny, maso trocha nastrúhaného syra eidam alebo mozzarellu, platky cestoviny a vacsia davka besamelu navrch. Posypem syrom a bylinkami.
  5. Dam piect do vyhriatej rury na 140 °C okolo 45 minut.