Hovädzia polievka
Hovädzia polievka

Hovädzia polievka so sklenenými rezancami v ázijskom štýle

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 3. decembra 2021
Hovädzia polievka so sklenenými rezancami v ázijskom štýle
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

120 g uvarené
60 g
16 g
8 g
20 ml
20 g
20 g
20 g (napr. šampiňóny)
8 g
4 g
2 g
2 g
60 ml
80 g
1 l




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú mrkvu, hrášok a huby. Odložíme.

  2. 2

    Do malého hrnca s vodou dáme variť citrónovú trávu, kurkumu, polovicu čili a osolíme. Keď voda zovrie, zalejeme ňou sklenené rezance a necháme odstáť.

  3. 3

    Do hrnca nalejeme vývar, pridáme mäso nakrájané na plátky a zohrejeme.

  4. 4

    Na tanier naukladáme uvarenú zeleninu, pokrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú a koriandrovú vňať, čili vločky, sklenené rezance, ktoré vyberieme z vody a na plátky nakrájané mäso. Zalejeme vývarom. Ochutíme sójovou omáčkou, ryžovým octom, čili a limetkovou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia