Hovädzia polievka

Hovädzia polievka so sklenenými rezancami v ázijskom štýle

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú mrkvu, hrášok a huby. Odložíme.
  2. Do malého hrnca s vodou dáme variť citrónovú trávu, kurkumu, polovicu čili a osolíme. Keď voda zovrie, zalejeme ňou sklenené rezance a necháme odstáť.
  3. Do hrnca nalejeme vývar, pridáme mäso nakrájané na plátky a zohrejeme.
  4. Na tanier naukladáme uvarenú zeleninu, pokrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú a koriandrovú vňať, čili vločky, sklenené rezance, ktoré vyberieme z vody a na plátky nakrájané mäso. Zalejeme vývarom. Ochutíme sójovou omáčkou, ryžovým octom, čili a limetkovou šťavou.