Hovädzia polievka
Hovädzia polievka so sklenenými rezancami v ázijskom štýle
Autor receptu: redakcia
Postup- Na panvici rozohrejeme
olej a opražíme na ňom nakrájanú mrkvu, hrášok a huby. Odložíme.
- Do malého hrnca s vodou dáme variť citrónovú trávu,
kurkumu, polovicu čili a osolíme. Keď voda zovrie,
zalejeme ňou sklenené rezance a necháme odstáť.
- Do hrnca nalejeme vývar, pridáme mäso nakrájané
na plátky a zohrejeme.
- Na tanier naukladáme uvarenú zeleninu,
pokrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú a koriandrovú vňať, čili vločky,
sklenené rezance, ktoré vyberieme z vody a na plátky nakrájané
mäso. Zalejeme vývarom. Ochutíme sójovou omáčkou, ryžovým octom, čili a limetkovou šťavou.
|