Komentáre k receptu:
  • stefanm - fotkastefanm 21. marca 2012 o 14:03

    Súťaž :
    Asi som sa zamiloval !
    Otázka : ..."do koho" ???
    a - do teba
    b - do perkeltu
    c - do tvojej babky
    Pomôcka - "Ďevča moje, nemóže to mať chuť, keď ti v kastróle nič nezostane."
    @zareaguj
     1x pivonka
  • alena45 - fotkaalena45 21. marca 2012 o 14:13

    polopatistický recept ako máloktorý. Konečne mám chuť ich urobiť. A Tvoja babka mala veru pravdu, ja tiež robím perkelt len z celých kusov, teda s kosťou a kožou. Super
    @zareaguj
  • marijanka712 - fotkamarijanka712 21. marca 2012 o 14:25

    jedla som ich u priateľov v Maďarsku mne to velmi chutilo oni to mali zapečené v zapekacej miske -bola to harmónia chutí skutočne jemne pikantné a velmi chutné , ved sme konzumovali pravé maďarské jedlo .Priateľka vysvetlovala že v jednotlivých župách je to rôzne všade niečo pridávajú , alebo uberajú tieto boli fantastické a mám pocit , že táto receptúra to vystuhuje. pekné spomienky na babku.
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 21. marca 2012 o 15:29

    @stefanm to je jasné aj bez pomôcky, babka vedela trafiť klinec presne po hlavičke :-). pekné a vtipné spomienky.
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 21. marca 2012 o 15:40

    @alena45 ďakujem. teraz už aj ja veľa vecí viem a robím inak. ale vieš ako je to s tým najmúdrejším kuraťom. povie si, načo to tá stará sliepka robí takto zložito, ja som predsa moderné kura, urobím to jednoduchšie. a milé kura sa učí na vlastných chybách a pomaličky "sliepkovatie". a tak mu svitne, že sliepka predsa mala v mnohom pravdu. teraz moje kura varí minútky na najväčšom horáku a drhne hrnce. kolobeh života... toľko podobenstvo s ríšou hydu :-)))
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 21. marca 2012 o 15:59

    @marijanka712 presne si to opísala, je to jemné a lahodné a trošku pikantné. na babku si spomeniem skoro pri každom varení a pečení. raz mi povedala: "keď robíš koláč musíš dať do neho medzi prsty soli. keď opekáš cibuľu, musíš dať medzi prsty cukru." a tak to robím. verím, že všetky babky predo mnou to už zistili za mňa, prečo je to tak dobre :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmarianne69 21. marca 2012 o 17:18

    to bude vyborne..ja by som to masko nechala v malych kuskoch...ukladam
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 21. marca 2012 o 17:48

    @marianne69 aj tak môže byť, posekané na drobno :-)
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 21. marca 2012 o 18:26

    vyzera to fantasticky, len trochu piplacka s oberanim kuracata, no mozno sa niekedy premozem :-) a vyskusam po babkovsky :-)
    kdesi som citala polemiku co je paprikas a co perkelt a tusim z toho vyslo, ze paprikas je bez smotany a ked tam pridas smotanu je z toho perkelt, tak neviem, mozno sa tu najde odbornik, co nam to vysvetli
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarcistinka 21. marca 2012 o 19:17

    :-) krásne čítanie...ešte lepší recept...! Ja som ich jedla len raz v živote, ale boli bohovské, určite budú skoro na mojom stole :-)
    @zareaguj
  • babav - fotkababav 21. marca 2012 o 19:32

    Niet nad mudru a skusenu babku! O paprikasi s palancinkami pocujem, vdaka tebe ,po prvy raz a recept je na ulozenie....Ja varim podobne ,davam vsetko okrem stiplavej papriky ,kurca nie cele , kupujem len prsia a stehna ,ale kosti a kozu necham pred pecenim na kuskoch kurata .... hotovu stavu tiez pasirujem , servujem s haluskami... teraz uz budem aj aj s palacinkami;-)
    @zareaguj
  • danculka - fotkadanculka 21. marca 2012 o 19:34

    Vyzerá to super...
    @zareaguj
  • letisia - fotkaletisia 21. marca 2012 o 19:42

    Už viem čo urobím v piatok na posedenie s priateľmi :-)
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 21. marca 2012 o 21:41

    @afataga ja teda dúfam, že som si to dobre zapamätala, lebo som sa stále pýtala babky, ktoré je ktoré. lebo ak nie, tak ma vyťahá za uši až sa znovu stretneme :-). @cistinka nie je to práve rýchlovka, ale stojí za to. a na druhý deň ešte lepšie. @babav s haluškami to je jedna báseň, jedla by som to týždeň a vôbec by mi to nevadilo :o) @letisia držím palce. ďakujem vám všetkým za komentáre.
    @zareaguj
  • adkas - fotkaadkas 21. marca 2012 o 22:55

    skvely receptus, skvele citanie. Ach tie nase babky...:) len skoda, ze ta moja uz nie je:( Paprikas milujem. Trosku narocnejsie s tymi palacinkami, ja vacsinou robim s vajcovymi haluskami. @afataga presne opacne:) paprikas je so smotanou a perkelt je bez smotany. Madari este do perkeltu zvyknu pridavat aj papriku, paradajku a trochu stiplaveho, nie je to podmienkou. V kazdom regione sa vsak vari inak.
    @zareaguj
  • alexdidi - fotkaalexdidi 21. marca 2012 o 23:06

    Tá trocha námahy pri príprave sa určite vyplatí.Je to výborné jedlo.Robievam ich tiež s kuracím mäsom,ale aj s bravčovým a je to mňamka:» varecha.pravda.sk/recepty/hortobagy-palacinky-fotorecept/...
    @zareaguj
  • jody - fotkajody 22. marca 2012 o 07:44

    fantastická babka, fantastický recept!!!
    malá inšpirácia - » varecha.pravda.sk/recepty/cannelloni-hortobagy-fotorecept...
    @zareaguj
  • bejaja - fotkabejaja 22. marca 2012 o 10:18

    pekný a dobrý receptík, pripomenulo mi to moju babičku, naše babky mali vychytaných veľa finesov, aby jedlo chutilo lepšie,...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmarsis 22. marca 2012 o 12:01

    Afataga, je to presne naopak. Perkelt - z maďarského pörkölni - smažiť teda opekať solené bez múky len s paprikou na cibuli a bez smotany.
    Paprikáš je so smotanou. Pravý maďarský aj bez múky, preto sa nepodlieva vodou, mal by byť na vlastnej šťave alebo len s minimom vody, vyžaduje si častú kontrolu a miešanie, varí sa len do zmäknutia mäsa.
    Moja mamička robila hortobágyske palacinky aj z teľaciny a tak, že už uvarené mäso posekala na drobno. Upiekla viac palaciniek - aspoň 15.
    Ukladala ich v okrúhlej mise na seba a mäso so šťavou na ne hrubo natierala. Na vrchnú palacinku potom naliala ešte 1 smotanu ochutenú soľou a paprikou. Zapečené palacinky sa krájali ako torta a podávala sa k nim zemiaková kaša (pyré) a hlávkový alebo ľadový šalát. Bola to ozajstná mňamka. Dobre sa to robí z väčšieho množstva mäsa tak, že jeden deň je paprikáš s haluškami alebo s vrtuľkami a zo zvyšku (množstvo, ktoré nestačí pre celú rodinu na obed) sú na druhý deň hortobágyske palacinky.
    V
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 22. marca 2012 o 13:06

    @adkas aj ja na moju už viac ako 10 rokov spomínam. @alexdidi dobrá inšpirácia, perkelt robievam aj z hovädzieho, ale paprikáš len kurací alebo slepačí. @jody vyzerá to výborne. raz som taký zvyšok naplnila do čerstvých lasagní, aj to bolo skvelé. @marsis to sa mi náramne páči, torta hortobágy :-) najbližšie to vyskúšam. ja robím palacinky prvý deň, keď sa míňajú dorobím halušky.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 22. marca 2012 o 19:02

    dakujem za vysvetlenie, clovek sa uci cely zivot :-)
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 22. marca 2012 o 22:16

    @irenaw..oprav si pomenovanie jedla: Hortobágyi palacinky......má byť správne...
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 22. marca 2012 o 23:10

    hotovo :O) ďakujem
    @zareaguj
  • letisia - fotkaletisia 26. marca 2012 o 02:31

    No tak som v piatok vyskúšala. Myslela som, že sa mi ani neujde na ochutnanie aspoň malý kúsok, taký úspech mali. Sú naozaj výborné, tá námaha za to stojí.
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 26. marca 2012 o 17:54

    jejej, teším sa teším :O) ďakujem za vyskúšanie a aj za info.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarfridecanka 16. novembra 2012 o 12:17

    Irenaw určite vyskušam výborný receptík naše BABKYvarily najlepšie jedlá na svetě a my skušame to opakovat.Moja BABKA nás opustila presne pred mesiacom 91 rokou,nikdy na nu nezabudnem je furt so mnou,ach moja BABKA...
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 16. novembra 2012 o 22:54

    @fridecanka krásneho veku sa tvoja babka dožila a tebe očividne zostalo veľa krásnych spomienok. ja myslím na babku najmä pri varení veľmi často. bude lepšie, drž sa.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarfridecanka 28. novembra 2012 o 23:52

    Irenaw dakujem za krasne slova,bude lepšie to hovori aj manžel mame 2 chlapcou a na Tých mam teraz mysliet.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatardellawar 19. januára 2015 o 16:47

    Fantastické jedlo. Ja ich mám radšej s bravčovinou. 5 hviezdičiek.
    @zareaguj
  • irenaw - fotkairenaw 26. januára 2015 o 10:33



Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist