Cannelloni Hortobágyi fotorecept

jody - fotkajody, 5. novembra 2011
Cannelloni Hortobágyi (fotorecept)
Foto: jody

Absolútne netradičné. Kombinácia dvoch kuchýň. Taliansko - maďarský experiment. :-)

6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
0,5 kg
2 ks
7 strúčkov
2 ks
2 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame úplne nadrobno, komu sa nechce, nastrúha. Na masle speníme cibuľku.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mleté mäso.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opekáme a mäso oddeľujeme od seba vidličkou, aby nám nezostali veľké hrudky.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posolíme a pridáme petržlenovú vňať.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zasypeme oboma paprikami a necháme ich vyfarbiť sa.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme papriku nakrájanú na drobno, ...

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... po chvíli cesnak, ...

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...trochu studenej vody a rajčiny.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobre premiešame, podlejeme vrelou vodou a udusíme do polomäkka. Dáme poriadne vychladiť.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnutú mäsovú zmes plníme do neuvarených cestovín.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Poukladáme do plechu vymazaného maslom.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na panvici po mäse na troche masla speníme červenú papriku, ...

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ... zalejeme vodou (množstvo len odhadom, toľko aby nakoniec omáčka celkom zakryla cestoviny v plechu), dochutíme soľou a zahustíme múkovou zátrepkou so smotanou.

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vrelou omáčkou zalejeme cestoviny, mali by byť úplne zakryté. Pečieme v horúcej rúre cca 40 minút, závisí od typu trúby a vrstiev v plechu (môžete navrstviť do užšej nádoby).

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Nakoniec už len naložíme na taniere, komu sa koľko ráči. Prajem dobrú chuť. :-)

    Cannelloni Hortobágyi (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

dorisa
A vieš, že sa mi tieto cannelloni páčia?
sovka62
Fíha, to vyzerá naozaj jedlé. Tuším skúsim s malou zmenou, paprikové zápražky sú pre môj žalúdok zabijak, ale asi by som mohla spraviť len bešamel so syrom.
helca103
dcéra mi doniesla také rúrky a ja som nevedela čo s nimi ....... ukladám
alexdidi
Tak táto tvoja kombinácia sa mi veľmi páči a určite vyskúšam cannelloni aj s takouto omáčkou...
boris111
Vypadá to dobre. Robím cannelloni podobne, len to ešte pred dopečením, posypem syrom. Nechápem ale, prečo sú tieto Hortobágyi ? Kvôli paprike? Tú používajú bežne aj Taliani :-)
abend
@sovka 62, asi máme rovnaké zažívacie problémy, paprikové záprážky sú pre mňa hotová katastrofa, canelony robím buď s paradajkovou omáčkou, alebo ako píšeš Ty s bešamelom. Vždy túto omáčku dávam aj na dno zapekacej misy, tie cestoviny doslova potrebujú omáčku aj zo spodu.