Fazuľový guláš
Fazuľový guláš

Guláš z bielej fazule

blissofplants - fotkablissofplants, 12. októbra 2020

Tento recept nie je môj, ale je vyskúšaný a výborný. Ja preferujem suchú fazuľu, ak sa rozhodnete pre konzervu, určite kupujte len konzervy bez Zobraziť celý popisTento recept nie je môj, ale je vyskúšaný a výborný. Ja preferujem suchú fazuľu, ak sa rozhodnete pre konzervu, určite kupujte len konzervy bez BPA.

2-3
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
1 ks
2 stonky
4 strúčiky
1 PL čerstvý
za hrsť (listy)
2 PL čerstvý
1 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
3 PL
1 konzerva
1 pohár
1 ČL
2 konzervy (scedená)




Postup

  1. 1

    Zohrejeme si olivový olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájaný zeler a mrkvu a niekoľko minút podusíme.

  2. 2

    Pridáme paradajkový pretlak, paradajky v konzerve a vodu a varíme 20 minút. Nakoniec pridáme fazuľu, javorový sirup, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájané bylinky, chilli a varíme ďalších pár minút.

  3. 3

    Dobre premiešame a podávame s chrumkavým chlebom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, chutný a fotogenický! @blissofplants mám otázku: Nevím co je BPA a jak konzervu "bez" BPA poznám? Moc konzervy nekupuji.
P.S. Dnes jsem se potýkala se suchou fazolí, asi jsem koupila starší model a ne a ne ji uvařit, potvorku.
haji
A přesně, podáváme s chrumkavým chlebom! Toto mě napadlo dnes, když jsem obědvala moju zfúzovanú fazulu, že by to chtělo prílohový chlebík opiect.
blissofplants
@haji (12.10.2020 15:46)

Tak pozerám že uz bol poslaný link ohľadom BPA..na plechovkách bez BPA je napísané 'bez BPA' /v Anglicku/; tipujem že aj na Slovensku!?nie som si istá! A ďakujem ❤
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia