Fazuľový guláš

Guláš z bielej fazule

Autor receptu: blissofplants

Tento recept nie je môj, ale je vyskúšaný a výborný.* Ja preferujem suchú fazuľu, ak sa rozhodnete pre konzervu, určite kupujte len konzervy bez BPA.

2-3
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme si olivový olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájaný zeler a mrkvu a niekoľko minút podusíme.
  2. Pridáme paradajkový pretlak, paradajky v konzerve a vodu a varíme 20 minút. Nakoniec pridáme fazuľu, javorový sirup, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájané bylinky, chilli a varíme ďalších pár minút.
  3. Dobre premiešame a podávame s chrumkavým chlebom.