Fazuľový guláš
Guláš z bielej fazule
Autor receptu: blissofplants
Tento recept nie je môj, ale je
vyskúšaný a výborný.*
Ja preferujem suchú fazuľu, ak sa
rozhodnete pre konzervu, určite
kupujte len konzervy bez BPA.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme si olivový olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájaný zeler a mrkvu a niekoľko minút podusíme.
- Pridáme paradajkový pretlak, paradajky v konzerve a vodu a varíme 20 minút. Nakoniec pridáme fazuľu, javorový sirup, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájané bylinky, chilli a varíme ďalších pár minút.
- Dobre premiešame a podávame s chrumkavým chlebom.