Grilované kuracie kúsky s jarným šalátom
Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 20. apríla 2020
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 20. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
1 kg (krídla a dolné stehienka) |
|
Marináda: | |
200 g |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Jarný šalát: | |
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V miske vymiešame marinádu (soľ, mleté korenie, med, kečup, olej a grilovacie korenie). Do marinády vložíme kuracie krídelká a stehienka, premiešame a necháme 2 hodiny marinovať, môžeme aj celú noc. Ugrilujeme na rozpálenom grile z oboch strán.
- 2
Jarný šalát: Ľadový šalát potrháme na väčšie kusy, paradajky, uhorky, cibuľu nakrájame na polmesiačiky, reďkovku na kolieska, kapiu na kocky a dochutíme ostatnými surovinami.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu