Grilovaná krkovička
Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh

novalim - fotkanovalim, 24. mája 2020. Komerčný recept.
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Foto: novalim

Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu Zobraziť celý popisDnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh. Je to vitamínová bomba, ktorú si môžete pripraviť kedykoľvek, ak sa vám zažiada ľahká a zdravá večera. V originálnom recepte sa používa bulgur, my sme ho jednoducho nahradili našou bezlepkovou alternatívou v podobe bezlepkovej tarhone Procel.
Zdroj: https://novalim.net/grilovana-krkovicka-bylinkovym-salatom-tabouleh/

6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 ml
1 PL
4 strúčiky
1 hrsť (čerstvý, nasekané)
Na šalát:
1 bal.
250 g (len lístky, bez stopiek)
100 g (lístky)
2 ks
1 ks
1-2 PL
z 1/2 citróna
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme marinádu na krkovičku. V menšej miske zmiešame olivový olej, horčicu, pretlačený cesnak a nasekaný rozmarín. Krkovičku nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky a potrieme marinádou z obidvoch strán. Potom opäť z oboch strán osolíme, okoreníme a prekryjeme potravinovou fóliou. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, ideálne cez noc.

  2. 2

    Mäso vyberieme z chladničky aspoň 30 minút pred grilovaním, aby nebolo studené. Grilujeme na rozpálenom grile alebo panvici z každej strany pár minút, kým sa krkovička neprepečie.

  3. 3

    Pripravíme si šalát. Petržlenovú vňať a mätu nasekáme nadrobno. Umyté paradajky a očistenú cibuľu nakrájame na malé kocky. Všetko spolu dobre premiešame. Pridáme olivový olej, ocot a citrónovú šťavu, podľa chuti osolíme a okoreníme a opäť premiešame. Na koniec pridáme tarhoňu, ktorú sme uvarili podľa návodu. Na toto množstvo šalátu budeme potrebovať asi 150 g.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia