Krkovička v pivovej marináde na grile so zeleninovým špízom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 2. júna 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, 2. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5-6
porcií
porcií
Suroviny
1 kg |
|
5-6 ks |
|
2-3 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
10-12 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Marináda: | |
150 ml |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
3-4 strúčiky |
|
1 vetvička |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, mierne osolíme, okoreníme a naklepeme. Dáme do misky, zalejeme marinádou, ktorú urobíme rozmixovaním všetkých surovín a premiešame, aby sa dostala všade. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky na 2 až 12 hodín.
- 2
Pred úpravou mäsa nakrájame zeleninu na kolieska alebo kocky, šampiňóny na polovicu a napichujeme striedavo na špajdle alebo kovové špízy. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
- 3
Špízy poukladáme na rozpálený gril spolu z mäsom a otáčame, kým nie sú hotové.
Tiež grilovaná krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu