Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh

Autor receptu: novalim

Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh.* Je to vitamínová bomba, ktorú si môžete pripraviť kedykoľvek, ak sa vám zažiada ľahká a zdravá večera. V originálnom recepte sa používa bulgur, my sme ho jednoducho nahradili našou bezlepkovou alternatívou v podobe bezlepkovej tarhone Procel.

6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme marinádu na krkovičku. V menšej miske zmiešame olivový olej, horčicu, pretlačený cesnak a nasekaný rozmarín. Krkovičku nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky a potrieme marinádou z obidvoch strán. Potom opäť z oboch strán osolíme, okoreníme a prekryjeme potravinovou fóliou. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, ideálne cez noc.
  2. Mäso vyberieme z chladničky aspoň 30 minút pred grilovaním, aby nebolo studené. Grilujeme na rozpálenom grile alebo panvici z každej strany pár minút, kým sa krkovička neprepečie.
  3. Pripravíme si šalát. Petržlenovú vňať a mätu nasekáme nadrobno. Umyté paradajky a očistenú cibuľu nakrájame na malé kocky. Všetko spolu dobre premiešame. Pridáme olivový olej, ocot a citrónovú šťavu, podľa chuti osolíme a okoreníme a opäť premiešame. Na koniec pridáme tarhoňu, ktorú sme uvarili podľa návodu. Na toto množstvo šalátu budeme potrebovať asi 150 g.