Granadír
Granadír s bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Áno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete na Liptove a tak nám to zachutilo, že už aj
doma si to robíme.
6 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v slanej vode. Ak máte doma urobené fliačky, tak tie sú najsamlepšie. Liter vody z vývaru cestovín odložíme. Počas varenia cestovín si očistíme zemiaky a nakrájame ich na 1,5 cm kocky. Cibuľu tiež nakrájame na drobno.
- Do hrnca dáme olej a cibuľu, poprášime mletým čiernym korením a rascou. Opečieme ju do červena. Potom hrniec odstavíme zo sporáku a pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme do hrnca pripravené zemiaky. Dobre premiešame a dáme hrniec znovu na sporák. Podlejeme vývarom z cestovín tak, aby zemiaky boli trochu nad vývarom, ako to je na fotografii. Prikryjeme a pomalý dusíme do mäkka. To trvá asi 35 až 40 minút podľa typu zemiakov. Ak by sa to lepilo na dno hrnca, tak zakaždým podlejeme trochou vývaru, ale ozaj len trochou.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme namrvenú bryndzu a maslo. Musí sa spojiť so zemiakmi.
- Ochutnáme či už je bryndza roztopená a prípadne ešte dosolíme. Takto pripravené fliačky
- nasypeme na zemiaky.
- Dobre to všetko premiešame na sporáku, nech sa chute pekne spoja. A odstavíme zo sporáku. Necháme chvíľu vydýchnuť a hotovo.
- Tu jedna verzia plus oštiepok a kyslá smotana.
- Tu je verzia bez príchutí. To už nechám na vás.