Vegetariánsky burger
Vegetariánsky burger

Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney

goodyfoody - fotkagoodyfoody, 15. júla 2021. Komerčný recept.

Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney

2
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
Pyré:
4 ks
1/2 ks
1 dcl
Figové chutney:
4 ks
2 ks
3 ČL
1 vetvička
2 PL
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pyré: Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút. Potom pridáme očistený zeler nakrájaný na rovnako veľké kocky ako zemiaky. Uvaríme do mäkka. Scedíme, pridáme maslo ghee a teplé mlieko. Všetko spolu popučíme, ochutíme soľou.

  2. 2

    Figové chutney: Do panvice s olivovým olejom dáme cukor, zohrievame. Keď začne cukor hnednúť, pridáme nakrájané šalotky, opečieme do zlatista a pridáme ošúpané a nakrájané figy. Podlejeme horúcim vínom a varíme 10 minút. Pridáme brusnice a vetvičku rozmarínu a na miernom ohni ešte 5 minút varíme .

  3. 3

    GOODY FOODY Vegan Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney.

Diskusia k receptu