Šošovicová polievka

Francúzska šošovica s jačmeňom

Autor receptu: blissofplants

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme olej v hrnci a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané zelerovú stonku a papriku. Niekoľko minút podusíme.
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, štipku feniklových semienok, senovku grécku a chvíľu pomiešame.
  3. Vopred namočenú šošovicu opláchneme a pridáme do hrnca spolu s jačmeňom. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec, necháme zovrieť a varíme na miernom ohni zhruba 20 minút.
  4. Dobre ochutíme. Pridáme nakrájanú paradajky a šampiňóny a varíme ďalších 15-20 minút. Ak máte radi riedkejšiu polievku, pridajte viac vody.
  5. Na záver vmiešame do polievky listy špenátu, dochutíme a podávame.