Fish and chips s hráškovým pyré a paradajkovou salsou
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 17. júna 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 200 g |
|
| 300 ml |
|
| 1 kg |
|
| (na vyprážanie) |
|
|
|
|
| Hráškové pyré: | |
| 500 g |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
| Paradajková salsa: | |
| 1 kg |
|
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
| 10 g |
|
| 100 g (konzervované) |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Tresku umyjeme, osušíme a zbavíme kostí. Nakrájame na porcie a osolíme. Z tempury a vody pripravíme redšie liate cestíčko, do ktorej kúsky ryby namáčame a smažíme v oleji zohriatom na 180 stupňov 6 minút dozlatista.
- 2
Očistené zemiaky nakrájame na hranolčeky a smažíme ich v rozohriatom oleji asi 10 minút v závislosti od ich hrúbky. Vypraženú rybu aj hranolčeky necháme odkvapkať od oleja a podľa chuti osolíme.
- 3
Hráškové pyré: Hrášok vložíme do vriacej vody a varíme asi 5 minút. Potom vyberieme a roztlačíme na kašu. Pridáme soľ, maslo a najemno nasekanú mätu a dobre rozmiešame.
- 4
Paradajková salsa: Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode asi 30 sekúnd, vyberieme a vložíme do studenej vody. Ošúpeme a vyberieme tekutý stred so semienkami. Dužinu bez stredu nakrájame na malé kocky, ktoré zmiešame s nasekanou koriandrovou vňaťou, so sójovou omáčkou, s lúpanými paradajkami z konzervy, miso pastou a olivovým olejom.
Tiež vyprážaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu