Vyprážaná ryba
Vyprážaná ryba

Fish and chips s hráškovým pyré a paradajkovou salsou

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 17. júna 2021
Fish and chips s hráškovým pyré a paradajkovou salsou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
200 g
300 ml
1 kg
 (na vyprážanie)
Hráškové pyré:
500 g
50 g
20 g
Paradajková salsa:
1 kg
50 g
100 ml
10 g
100 g (konzervované)
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tresku umyjeme, osušíme a zbavíme kostí. Nakrájame na porcie a osolíme. Z tempury a vody pripravíme redšie liate cestíčko, do ktorej kúsky ryby namáčame a smažíme v oleji zohriatom na 180 stupňov 6 minút dozlatista.

  2. 2

    Očistené zemiaky nakrájame na hranolčeky a smažíme ich v rozohriatom oleji asi 10 minút v závislosti od ich hrúbky. Vypraženú rybu aj hranolčeky necháme odkvapkať od oleja a podľa chuti osolíme.

  3. 3

    Hráškové pyré: Hrášok vložíme do vriacej vody a varíme asi 5 minút. Potom vyberieme a roztlačíme na kašu. Pridáme soľ, maslo a najemno nasekanú mätu a dobre rozmiešame.

  4. 4

    Paradajková salsa: Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode asi 30 sekúnd, vyberieme a vložíme do studenej vody. Ošúpeme a vyberieme tekutý stred so semienkami. Dužinu bez stredu nakrájame na malé kocky, ktoré zmiešame s nasekanou koriandrovou vňaťou, so sójovou omáčkou, s lúpanými paradajkami z konzervy, miso pastou a olivovým olejom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Anglická kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu