Fazuľový prívarok s domácou pečenou klobáskou fotorecept
Foto: izabella929
Tento rok som zasadila novú odrodu fazule, veľmi sa mi páči jej zafarbenie...či je aj kvalitná, to som dnes vyskúšala v tomto recepte...je veľmi Zobraziť celý popisTento rok som zasadila novú odrodu fazule, veľmi sa mi páči jej zafarbenie...či je aj kvalitná, to som dnes vyskúšala v tomto recepte...je veľmi chutná a nerozvarí sa...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Strakatú fazuľu som namočila večer pred varením...druhý deň som si pripravila údenú klobásku aj kože z údenej slaninky..
-
2
fazuľu som dala variť do rajnice a v prvej fáze som ju varila 2x po 15 min. a vodu som scedila a varila opäť v čistej..po tretí krát som ju dala variť s údenou klobáskou, kožami zo slaninky..pridala som neskôr aj bobkový list a nové celé korenie...varila som ju do mäkka...
-
3
pripravila som si zápražku...na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej masti, po roztopení som pridala 4 lyžice hladkej múky a slabom plameni som miešala a opekala...
-
4
keď bola múka svetlohnedá, pridala som k nej pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku a opekala , kým so necítila vôňu opečenej cibule aj cesnaku...
-
5
posypala troškou červenej papriky,pomiešala a potom som všetko zaliala mliekom a miešala, pokiaľ sa celkom múka neuvarila na kašičku bez hrudiek...hotovú zápražku som pridala k uvarenej fazuli.. stále som miešala, aby sa dobre spolu spojili....nechala som dobre prevrieť...až teraz som fazuľový prívarok osolila...
-
6
napokon som do nej naliala smotanu a ešte nechala prejsť varom na veľmi slabom plameni....pridala som mleté čierne korenie..
-
7
pokiaľ si fazuľka bublala, dala som na panvicu upiecť neúdenú domácu klobásku...urobila som do nej zárezy, aby sa dobre prepiekla...na druhej panvici som opekala chlebík a po opečení, som ho potrela cesnakom...
-
8
uvarený veľmi chutný fazuľový prívarok som dochutila cukrom a octom a ozdobila chilli papričkou, krúžkami uvarenej kožky a opečeným cesnakovým chlebom...dobrú chuť..
@izabella929 , pekný recept, vkusne prestretý stôl.
@sovka62 , mi zase pripomenula časy, keď sme u našich zabíjali. To boli "maškrty".
presne taku susenu fazulu ako mas na obrazku 1 som kupila pri mojej poslednej navsteve na Slovensku na trhu od jednej starsej pani s madarskym prizvukom. zial malo. viac sa nedalo. kufor mal pred odletom presne 19,9 kg.
P.S.: ja dakujem, ze si na moj koment zareagovala. prajem Ti pekn vikend.