Fazuľovo-hubové ragú so zemiakovým závinom
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
1 ks veľká |
|
3 strúčiky |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
Zemiakový závin: | |
1 bal. |
|
1,5 kg |
|
2 ks |
|
1 ks na potretie |
|
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a nasekaný cesnak. Potom pridáme pretlak a zľahka opražíme.
- 2
Do hrnca vložíme cez noc namočenú fazuľu, na kocky nakrájané lesné huby, soľ a korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Vývaru prilievame len toľko, aby sme nemuseli zahusťovať múkou. Ku koncu varenia dochutíme saturejkou. Fazuľu zmiešame so zeleninovou zmesou.
- 3
Zemiakový závin: Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Očistené zemiaky pomelieme, primiešame žĺtky a dochutíme soľou. Zemiakovú zmes zabalíme do lístkového cesta, potrieme vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 40 minút.
Tiež ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu