Fazuľové ragú
Fazuľové ragú

Fazuľovo-hubové ragú so zemiakovým závinom

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2017
Fazuľovo-hubové ragú so zemiakovým závinom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
1 ks veľká
3 strúčiky
100 g
50 g
100 g
3 PL
100 ml
1 KL
 podľa potreby
Zemiakový závin:
1 bal.
1,5 kg
2 ks
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a nasekaný cesnak. Potom pridáme pretlak a zľahka opražíme.

  2. 2

    Do hrnca vložíme cez noc namočenú fazuľu, na kocky nakrájané lesné huby, soľ a korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Vývaru prilievame len toľko, aby sme nemuseli zahusťovať múkou. Ku koncu varenia dochutíme saturejkou. Fazuľu zmiešame so zeleninovou zmesou.

  3. 3

    Zemiakový závin: Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Očistené zemiaky pomelieme, primiešame žĺtky a dochutíme soľou. Zemiakovú zmes zabalíme do lístkového cesta, potrieme vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 40 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia