Fašírky z kapra na zemiakovej veži

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybacinu sparíme v slanej vode, zmiešame s rozmixovaným chlebom, majonézou a s petržlenovou vňaťou. Cibuľu a cesnak opražíme a primiešame k rybe. Dochutíme soľou a čiernym korením. Vyformujeme pagáčiky. Obalíme ich v chlebe s petržlenom a opečieme dozlatista.
  2. Príloha: Kel nakrájame na rezance a obvaríme v slanej vode s rascou. Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zamiešame s opraženou cibuľou. Osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Kyslú smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej želatínu. Všetko zmiešamer a vytvoríme vežu. Na vrch dáme fašírku.