Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke. Marinovanú roštenku zabalíme do slaniny a na grile upečieme.
- Omáčka: Nad parou vyšľaháme žĺtky so smotanou na šľahanie. Primiešame maslo, čím omáčku zahustíme. Osolíme, okoreníme a dochutíme s citrónovou šťavou. Vršky paradajok odrežeme, vnútro vyškriabeme.
- Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkame a spracujeme so syrom, s vajcom, koreninami, cesnakom a petržlenovou vňaťou. Touto masou naplníme paradajky. Odrezané vršky položíme na plnku a paradajky dáme na vymastený plech. V predhriatej rúre pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút.
- NÁŠ TIP: Marinované mäso je po ugrilovaní krehkejšie, nasiakne chute a vône prísad v marináde. Najlepšie je naložiť mäso aspoň deň vopred.
|