Divinový guláš

Divinový guláš z Karpát

Autor receptu: postrelenyjelen12

Vynikajúci kotlíkový divinový guláš.

38
porcií
350 minút
príprava

Postup

  1. V kotlíku rozpustíme bravčovú masť, pridáme nakrájanú cibuľu a miešame. Cibuľu restujeme cca hodinu a pol. Následne pridáme nakrájané mäso, restujeme, kým sa zatiahne.
  2. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme spomenuté koreniny podľa chuti. Dve lyžice lekváru, víno, pivo, pretlak, krájané lúpané paradajky, cesnak. Necháme trochu prevariť a pridáme vývar.
  3. Do gulášu počas varenia prilievame vodu podľa potreby a varíme pokiaľ mäso nezmäkne.
  4. Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájané očistené zemiaky a opäť varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria. Nakoniec pridáme 6 pretlačených strúčikov cesnaku a majorán.
  5. Nakoniec trochu prevaríme a HOTOVO.