Divinový guláš
Divinový guláš z Karpát
Autor receptu: postrelenyjelen12
Vynikajúci kotlíkový divinový guláš.
38 porcií |
350 minút príprava |
Postup
- V kotlíku rozpustíme bravčovú masť, pridáme nakrájanú cibuľu a miešame. Cibuľu restujeme cca hodinu a pol. Následne pridáme nakrájané mäso, restujeme, kým sa zatiahne.
- Keď je mäso zatiahnuté, pridáme spomenuté koreniny podľa chuti. Dve lyžice lekváru, víno, pivo, pretlak, krájané lúpané paradajky, cesnak. Necháme trochu prevariť a pridáme vývar.
- Do gulášu počas varenia prilievame vodu podľa potreby a varíme pokiaľ mäso nezmäkne.
- Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájané očistené zemiaky a opäť varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria. Nakoniec pridáme 6 pretlačených strúčikov cesnaku a majorán.
- Nakoniec trochu prevaríme a HOTOVO.