
Domáce maslové croissanty
Maslová chuť a vôňa, ktorej sa nedá odolať. Trocha trpezlivosti a výsledok super.

Makové vafle s makovým krémem
Všechny suroviny na vafle dáme do mísy a metlou ušleháme. Necháme 15 minut odpočinout a pak...

Šlehačkové lívanečky nekynuté
Vše dáme do mísy a metlou promícháme. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívanečky na troše oleje...

Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.

Kapor s trikolórou pečených paprík
Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

Hrnčekové jesenné wafle
Len nedávno sme doma objavili čaro wafľovača, tak skúšame rôzne variácie. Teraz na jeseň sú...

Stredomorská frittata
Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu...

Čerenčianske jablkové čipsy
Jabĺčok v tohtoročnú krásnu jeseň máme stále plné stromy a tak mnohí uvažujeme, ako ich spracovať....

Raw špenátovo-hrášková
Hrášok namočíme do letnej vody, kým sa nerozmrazí, pridáme špenát. Zalejeme vodou pridáme štipku soli,...

Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...

Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná...

Pečený losos v medovej omáčke
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať...

Dort - zasněžený kopec
Suroviny na těsto dáme všechny do mísy a ušleháme ručním šlehačem, vlijeme do vymazané a moukou...

Pomerančový krém
Pomeranče vymačkáme, potřebujeme 600 ml pomerančové šťávy. Přidáme cukr, žloutky a Solamyl, vše...

Jesenné čerenčianske kuriatko
Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A...

Briošky s jablkovou plnkou
Veľmi jednoduché kysnuté briošky, ktoré som naplnila jablkovou plnkou

Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.

Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny
Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr...

Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a paradajky v kysnutom ceste :-)

Pečené kurča s cuketovým rizotom
Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné spôsoby....

Mliečne koktaily
Milujem ovocie a zeleninu a viem aká je potrebná pre naše telo. Niektoré ubehané dní je...

Tvarohové fánky s čokoládovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme cesto vykysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme...

Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....

Kuracia avokádovo-citrónová polievka
Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju...

Polievka z lievika
Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak...