Nepečená jogurtová torta
Nepečená jogurtová torta

Torta Medvedík

micinka9 - bez fotkymicinka9, 10. novembra 2018
Torta Medvedík
Foto: micinka9

Táto tortička zaručene rozžiari detské očká.

8
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

2  bal.
4-5 bal.
 kompótované
Krém:
5 bal.
2 bal.
1 bal.
kúsok




Postup

  1. 1

    Pripravíme si jednu väčšiu a jednu menšiu misu (na telíčko a hlavičku) a jednu zapekaciu misu (na končatiny). Do všetkých nádob dáme striedavo piškóty, vrstvu jogurtu a vrstvu nakrájaného ovocia (ananás,broskyne ...). Vrstvíme, kým misy nenaplníme. Posledné musia byť piškóty.

  2. 2

    Necháme vychladiť v chladničke a potom vyklopíme na tácku tesne vedľa seba. Zo zapekacej misy vyrežeme medvedíkovi končatiny a priložíme k telu.

  3. 3

    Na krém zmiešame Pribináčikov s jogurtom, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a trochu prifarbíme. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s malým otvorom a robíme medvedíkovi srsť. Dozdobíme marcipánom (čumáčik, oči, ušká, chvostík, záplaty a labky).

Diskusia k receptu

evita1a
Nádhera! Chcela by som to urobiť mojim vnúčatám, no postup mi nie je až taký jasný. Ide skôr o končatiny. Často robievam torty z piškót ovocia a tvarohu, no to obkrajovanie by na mojich asi nešlo. Vedela by si mi poradiť? Ďakujem
evita1a
Krajšieho medvedíka som ešte nevidela. Bude to pre mňa výzva. Ešte ma zaujíma, aká je veľkosť medvedíka.Vopred díky za skorú odpoveď.
evita1a
To čo ma sklamalo je to, že Macinka 9 nereaguje na otázky ohľadne receptu.
evita1a
Dostať kúpiť nadstavec na plniace vrecko s otvormi. Vyzerá to ako dierované sitko. Presne s tým robila aj Macinka 9, no z istého dôvodu to tu zatajila a tvrdila, že chlpy robila vreckom po jednom. To by asi týmto spôsobom robila doteraz.