Tvarohové tekvičky fotorecept
Foto: Palokuchki
Je čas tekvíc, tak som sa rozhodla pridať aj ja jeden recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g (butternut) |
|
500 g |
|
350 ml vlažné |
|
50 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
50 g (na potretie) |
|
Plnka: | |
200 g |
|
3 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
(na zdobenie) |
|
Postup
-
1
Moja oblubena tekvica je tato. Myslim ze ju poznate ako maslova tekvica alebo butternut.
-
2
Ocistenu a pokrajanu tekvicu som uvarila nad parou.
-
3
Muku, cukor, sol, kvasnice a tekvicove pyre som vymiesala s vlaznym mliekom a rozpustenym maslom mixerom na vlacne cesto.
-
4
Cesto som nechala na teplom mieste nakysnut.
-
5
Medzitym ako mi kyslo cesto som si pripravila plnku. Na plnku som pouzila Philadelphia syr, ale hocijaky jemny tvaroh tam bude urcite chutny.
-
6
Philadelphia syr, cukor, vajicko, nastruhanu citronovu koru a citronovu stavu som spolu vyslahala.
-
7
Nakysnute cesto som rozvalkala na hrubku asi 4-5mm. Rozvalkane cesto som pokrajala na stvorce. Na kazdy stvorec cesta som dala lyzicu plnky a jedno hrozienko.
-
8
Z cesta som urobila male buchticky. Buchticky som nechala trochu podkysnut a potom som ich po bokoch ponastrihovala. Potrela som ich rozpustenym maslom a piekla som ich vo vyhriatej rure 180 °C 25 minut.
-
9
Upecene tekvicky som vylozila na mriezku a potrela som ich rozpustenym maslom.
-
10
Na koniec na ozdobu som do prostriedku tekviciek zapichla stvrtku mandle.
:-) ano,presne to mam na mysli.Je to iste babračka,ale mna to velmi láka vyskúšat :-) Niekedy cez zimu,ked sa budem nudit,tak to vyskúšam :-)
veru v domovine sme tekvicu pouzivali na par sposobov; Tu som sa naucila rozmanite typy vyuzivat na rozne dobroty a taketo podobne buchticky pekavam tiez nielen na nas Thanksgiving Day, ale uplatnujem ich jednoduchost a dobrotu hocikedy. Ak/ vydrzia dlhsie ostanu krasne vlacne.
Stiskam na dialku a zelam dobrotu v rodinke, Hanka.
Dakujeme za recept.