Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Tvarohové tekvičky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 26. októbra 2018
Tvarohové tekvičky (fotorecept)
Foto: Palokuchki

Je čas tekvíc, tak som sa rozhodla pridať aj ja jeden recept.

24
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (butternut)
500 g
350 ml vlažné
50 g
1 PL
1 KL
3 PL
50 g (na potretie)
Plnka:
200 g
3 PL
z 1/2 citróna
1 ks
 (na zdobenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Moja oblubena tekvica je tato. Myslim ze ju poznate ako maslova tekvica alebo butternut.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ocistenu a pokrajanu tekvicu som uvarila nad parou.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Muku, cukor, sol, kvasnice a tekvicove pyre som vymiesala s vlaznym mliekom a rozpustenym maslom mixerom na vlacne cesto.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som nechala na teplom mieste nakysnut.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym ako mi kyslo cesto som si pripravila plnku. Na plnku som pouzila Philadelphia syr, ale hocijaky jemny tvaroh tam bude urcite chutny.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Philadelphia syr, cukor, vajicko, nastruhanu citronovu koru a citronovu stavu som spolu vyslahala.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakysnute cesto som rozvalkala na hrubku asi 4-5mm. Rozvalkane cesto som pokrajala na stvorce. Na kazdy stvorec cesta som dala lyzicu plnky a jedno hrozienko.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z cesta som urobila male buchticky. Buchticky som nechala trochu podkysnut a potom som ich po bokoch ponastrihovala. Potrela som ich rozpustenym maslom a piekla som ich vo vyhriatej rure 180 °C 25 minut.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upecene tekvicky som vylozila na mriezku a potrela som ich rozpustenym maslom.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na koniec na ozdobu som do prostriedku tekviciek zapichla stvrtku mandle.

    Tvarohové tekvičky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
Nádherné buchtičky - tekvičky! Ani si neviem predstaviť chuť toho cesta s tekvicou. Ale ak ju chcem zistiť, musím si upiecť. Recept je už v KK. Počítala som, že si ich urobila asi 24 ks a zdá sa teda, že toho tvarohu 200 g stačí, lebo mne sa ho málilo. Si veľmi šikovná a ďakujem za recept. Keď kúpim tekvičku, upečiem a napíšem ako nám chutili.
Danielka, keď som uvidela tvoje tekvičky - žemličky, tak som v duchu zvolala - jéééj, tie sú krásne, ale teraz viem podľa postupu aj plnky, že budú aj výborné, škoda, že ja nepečiem, ale iste by som zbaštila najmenej dve.....ešte som tak rozmýšľala, že by sa mohlo trošku toho pyré dať aj do plnky, aby bolo cítiť tekvicu, ale aj tak sú iste chutné dosť.
Nadhera. Sikulka si. Butternut squash je aj moja oblubena. Na Vdakyvzdanie robim z nej vzdy polievku a potom ju niekedy len tak nakrajam na kocky a spolu s cviklou, ruz.kelom upeciem posolene a naolejovane v trube ako prilohu k masu, rybe alebo len tak ku TV.
Danielka,pozdravujem. Krásne tekvičky, mame radi cesto s tekvicou, keď budem doma, určite to bude prvé čo upečiem. Pekný víkend :-)
Krásny, aktuálny receptík. Výhodou je že aj plnka sa môže meniť, aj keď tvarohová určite najviac pasuje k tekvicovému cestu. Vydarili sa ti nádherne, ako by ich jedna mater mala. Ukladám do mojej KK a teším sa na pečenie.
Jednoducho nadhera. Cesto musi byt skvele a s tou plnkou parada. Urcite ich skusim upiect. Tekvicu mam este zo svojej urody, tak coskoro pride aj na nu. Dakujem za recept, ukladam
Krásne a určite chutné tekvičky. Ešte som nerobila cesto s tekvicou, ale určite skúsim. Škoda že som nenakukla včera na Varechu, pred chvíľou som dopiekla.
Krásne tekvičky milá @Palokuchki a urcite aj chutné :-) Ja som raz videla na nete tiez takéto podobné pečivko,myslím tým v tvare tekvice.Velmi sa mi to páčilo a aj sa na to uz dlhšiu dobu chystám...je to pracnejšie nez toto tvoje,tak to stále pri tom "chystaní" len ostane :-)) Ale uz to budem musiet zrealizovat :-)
@Jamarlen , dakujem. @Cesminaz mozno myslis to pecivo kde sa pouzivali spagatiky na dosiahnutie tekvicoveho efektu. Raz som to skusala, urobila som dve aj to nie uplne do konca. Bolo to dost pracne a zbytocne vela strihania spagatu. Toto strihanie cesta sa mi viacej paci. Je to rychle a ma to tiez celkom dobry vysledok.
@Palokuchki milá Danielka, nedalo mi, robievala som s tekvicou cesto, tak som naštartovala "do toho" dodržala som gramáž, jedine čo som zamenila maslovú ekvicu za tekvicu hokaido,myslím si,že to nie je taký rozdiel, pri takom malom množstve. Ja som si už zvykla večer zarobiť cesto, dať do druhého dňa dať do chladničky. Pekne na druhý deň cestičko vyberiem, krásne nakyslo, samozrejme pripravila som si plnku, ale zas, zmena, mala som mascarpone a tvaroh, žltko, cukor som dala len jednu lyžicu, citrónovú kôru, trochu šťavy, tú som namala dať, tvarohová plnka neposlúchala, pri pečení, z koláčika si trochu pocestovala po plechu, ale v konečnom finále, super chuť, na vine bolo to strihanie, vyvaľkala som cesto na tenšie a to strihané otvorilo cestu pre plnku, ešte teplé sa akosi tratili z plechu. A s tým strihaním , to si musím ešte natrénovať :-) Ďakujem za inšpiratívny recept. Pozdravujeme :-)


Danielka, ahoj po dlhom case...
veru v domovine sme tekvicu pouzivali na par sposobov; Tu som sa naucila rozmanite typy vyuzivat na rozne dobroty a taketo podobne buchticky pekavam tiez nielen na nas Thanksgiving Day, ale uplatnujem ich jednoduchost a dobrotu hocikedy. Ak/ vydrzia dlhsie ostanu krasne vlacne.
Stiskam na dialku a zelam dobrotu v rodinke, Hanka.

Pridaj komentár k receptu: