Hrnčekové jesenné wafle
Foto: skatulka
Len nedávno sme doma objavili čaro wafľovača, tak skúšame rôzne variácie. Teraz na jeseň sú výborné škoricové s jabĺčkom.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky pridáme: múku, vajce, prášok so pečiva, roztopené maslo, cukor a postupne pridávame mlieko. Ak chceme pridáme aj škoricu. Cesto by malo byť radšej hustejšie, wafle sa budú robiť rýchlejšie a budú chrumkavejšie.
- 2
TIP: Niekedy časť múky nahradím rastlinným proteínom (cca 2PL).
- 3
Pečiem vo wafľovači, cca 2 minúty, podľa farby.
- 4
Jabĺčka si pripravíme tak, že na troche masla si necháme skaramelizovať trošku cukru. Následne pridáme jabĺčka a dusíme do zmäknutia. Na záver pridáme škoricu.
- 5
Podávame so šľahačkou.
Tiež wafle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu