Hrnčekové wafle
Hrnčekové wafle

Hrnčekové jesenné wafle

skatulka - fotkaskatulka, 9. novembra 2018
Hrnčekové jesenné wafle
Foto: skatulka

Len nedávno sme doma objavili čaro wafľovača, tak skúšame rôzne variácie. Teraz na jeseň sú výborné škoricové s jabĺčkom.

4
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1/2 bal.
1/4 hrnčeka
2 PL
3/4 hrnčeka
Príloha:
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky pridáme: múku, vajce, prášok so pečiva, roztopené maslo, cukor a postupne pridávame mlieko. Ak chceme pridáme aj škoricu. Cesto by malo byť radšej hustejšie, wafle sa budú robiť rýchlejšie a budú chrumkavejšie.

  2. 2

    TIP: Niekedy časť múky nahradím rastlinným proteínom (cca 2PL).

  3. 3

    Pečiem vo wafľovači, cca 2 minúty, podľa farby.

  4. 4

    Jabĺčka si pripravíme tak, že na troche masla si necháme skaramelizovať trošku cukru. Následne pridáme jabĺčka a dusíme do zmäknutia. Na záver pridáme škoricu.

    Hrnčekové jesenné wafle - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so šľahačkou.

    Hrnčekové jesenné wafle - obrázok 5

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: