Domáce maslové croissanty fotorecept
Maslová chuť a vôňa, ktorej sa nedá odolať. Trocha trpezlivosti a výsledok super.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
250 + 100 g |
|
250 ml vlažné |
|
1/2 PL |
|
3 PL (alebo kryštálový) |
|
na potretie |
|
1 kocka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Do väčšej misy preosejeme múku pridáme cukor, soľ, maslo nakrájané na menšie kúsky. Do vlažneho mlieka dáme trocha cukru (asi 1/2 ČL), rozdrobíme droždie a pripravíme kvások.
-
3
Kvások dáme do misky k múke. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste zakryté asi 90 minút.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovné dosku.
-
5
Cesto rozvaľkáme na tenko a na vrch nastrúhame maslo.
-
6
Cesto poskladáme dovnútra.
-
7
Opäť boky cesta preložíme do stredu, akoby sme skladali lístkové cesto.
-
8
Zložené cesto rozvaľkáme.
-
9
Cesto takto aspoň tri razy skladáme a rozvaľkáme. Vložíme do chladničky.
-
10
Následne vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve časti.
-
11
Jednu polovicu dáme opäť do chladničky, druhú rozvaľkáme na obdĺžnik 40x20 cm. Nakrájame na trojuholníky.
-
12
Tvoríme akoby rožky širšou stranou dovnútra.
-
13
Plech vyložíme papierom na pečenie, croissanty potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme 25-30 minút do zlatista.
-
14
Po upečeni.
-
15
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu