Cviklové rizoto
Cvikloto s grilovaným tofu
Autor receptu: denkatomko
Postup
- Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu nešúpeme, aby ,,nevykrvácala’’).
- Na troche olivového oleja osmahneme zľahka ryžu, zalejeme 1 a pol hrnčekom vriacej vody, pridáme štipku soli a prikryjeme. Stiahneme plameň na minimum a necháme 16 minút variť.
- Keď je cvikla uvarená, ošúpeme ju, pokrájame a zmiešame s uvarenou ryžou a trochou na hrubo nastrúhaným kozím alebo ovčím syrom (kto čo obľubuje).
- Na kvapke olivového oleja opečieme tofu z oboch strán, priečne prekrojíme a môžeme servírovať .
- Na tanier si naložíme kopček cviklota, posypeme zvyškom nastrúhaného syra a priložíme grilované tofu.