Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami fotorecept

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. septembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
110 min
príprava

Suroviny

Pusinky:
100 g
200 g
10 g
Korpus:
150 g
140 g
70 g
200 g
6 g
15 g
štipka
Citrónový krém:
125 ml
150 g
360 g
200 ml
1 plátok

Postup prípravy

  1. 1

    Na pusinky pomocou robota začneme miešať bielky do ľahkej peny a pomaly pridávame cukor, kým nevznikne lepkavá hmota. Hmotu preložíme do zdobiaceho vrecka a nanesieme požadovanú veľkosť na silikónom vystlaný plech. Jemne ich posypeme sezamom a pečieme pri 90 °C 1 hodinu.

    Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na korpus miešame maslo a cukor, kým nedosiahneme ľahkú textúru. Znížime rýchlosť na najpomalšiu možnú a pridáme žĺtky, soľ, múku, sezamové semienka a prášok do pečiva. Pečieme pri 160 °C asi 12 minút. Z upečeného korpusu povykrajujeme kolieska do tortičkových formičiek.

    Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na citrónový krém vymiešame cukor a vajíčka v miske, pridáme smotanu a citrónovú šťavu a miešame, kým nevznikne hladký krém. Tento krém miešame nad horúcim kúpeľom, kým nedosiahne teplotu 77 °C. Vmiešame napučanú želatínu.

    Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém navrstvíme do formičiek s korpusmi a necháme stuhnúť. Dezert podávame s pusinkami a limetkovým sorbetom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist