Citrónový zákusok
Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
110 minút príprava |
Postup- Na pusinky pomocou robota začneme
miešať bielky do ľahkej peny a pomaly pridávame cukor, kým nevznikne lepkavá hmota.
Hmotu preložíme do zdobiaceho vrecka
a nanesieme požadovanú veľkosť na silikónom vystlaný plech. Jemne ich posypeme
sezamom a pečieme pri 90 °C 1 hodinu.
- Na korpus miešame maslo a cukor,
kým nedosiahneme ľahkú textúru. Znížime rýchlosť na najpomalšiu možnú
a pridáme žĺtky, soľ, múku, sezamové
semienka a prášok do pečiva. Pečieme
pri 160 °C asi 12 minút. Z upečeného korpusu povykrajujeme kolieska do tortičkových formičiek.
- Na citrónový krém vymiešame cukor
a vajíčka v miske, pridáme smotanu a citrónovú
šťavu a miešame, kým nevznikne
hladký krém. Tento krém miešame nad
horúcim kúpeľom, kým nedosiahne teplotu
77 °C. Vmiešame napučanú želatínu.
- Krém navrstvíme do formičiek s korpusmi a necháme stuhnúť. Dezert podávame s pusinkami a
limetkovým sorbetom.
|