Citrónové rezy
Svieže rezy s chuťou citróna, vhodné na každú príležitosť.
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 citróna | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie korpusu: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Plnka: | |
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| Navrch: | |
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobu: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, minerálku, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou. Nakoniec primiešane tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme na plechu 25x35 cm pri 200 °C asi 25 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.
- 2
 Z mlieka, vanilky, cukru, vajíčka a pudingu uvaríme kašu. K vychladenej kaši vmiešame maslo a krém nanesieme na lekvár. Vrch ozdobíme ozdobnou stierkou.
- 3
 Vyšľaháme smotanu so stužovačom a pridáme mascarpone. Ozdobíme zákusok, na ktorom sme si vopred naznačili rezy. Posypeme drobnými cukríkmi a ozdobíme mätou.
- 4
 Dobrú chuť.
Tiež citrónový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu