Citrónové rezy
Foto: valina
Svieže rezy s chuťou citróna, vhodné na každú príležitosť.
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
100 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
400 ml |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
50 g |
|
250 g |
|
Navrch: | |
100 ml |
|
1/2 bal. |
|
100 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, minerálku, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou. Nakoniec primiešane tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme na plechu 25x35 cm pri 200 °C asi 25 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.
- 2
Z mlieka, vanilky, cukru, vajíčka a pudingu uvaríme kašu. K vychladenej kaši vmiešame maslo a krém nanesieme na lekvár. Vrch ozdobíme ozdobnou stierkou.
- 3
Vyšľaháme smotanu so stužovačom a pridáme mascarpone. Ozdobíme zákusok, na ktorom sme si vopred naznačili rezy. Posypeme drobnými cukríkmi a ozdobíme mätou.
- 4
Dobrú chuť.
Tiež citrónový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu