Šošovica s plackami
Čierna šošovica so zelerovými plackami
Autor receptu: blissofplants
Recept na placky mám z anglického časopisu, iba som ho
preložila*, len keďže Angličania
robia všetko opačne??, v
postupe je napísané, že sa zeler
najprv uvarí vo vode a potom
strúha tak som to aj urobila, hmm
nabudúce ostanem pri našom
postupe, pri varení sa zbytočne
stratia vitamíny?♀️ takže kľudne
strúhajte surovú zeleninu?
ohľadom chuti, keďže zeler má
dosť výraznú chuť, ja by som ešte
pridala viac zemiakov, pre mňa
chuť toho zeleru bola dosť
výrazná.
|
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler, mrkvu, karí listy, paradajky a podusíme niekoľko minút.
- Pridáme opláchnutú vopred namočenú šošovicu, zalejeme vodou, privedieme k varu, hrniec prikryjeme a varíme zhruba 20 minút.
- Ochutíme, pridáme paradajkové pyré a varíme. kým šošovica nezmäkne.
- Zelerové placky: Očistený na polovicu rozkrojený zemiaky a očistený a na 4 cm kúsky nakrájaný zeler uvaríme vo vode zhruba 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí zeleninu nastrúhame do misky, dobre ochutíme a zmiešame s kukuričnou múkou.
- Vytvarujeme placky (malo by ich byť 8 ks).
- Zohrejeme si olej v panvici a placky z oboch strán opražíme do zlatista.