Šošovica s plackami
Čierna šošovica so zelerovými plackami
Autor receptu: blissofplants
Recept na placky mám z anglického časopisu, iba som ho
preložila*, len keďže Angličania
robia všetko opačne??, v
postupe je napísané, že sa zeler
najprv uvarí vo vode a potom
strúha tak som to aj urobila, hmm
nabudúce ostanem pri našom
postupe, pri varení sa zbytočne
stratia vitamíny?♀️ takže kľudne
strúhajte surovú zeleninu?
ohľadom chuti, keďže zeler má
dosť výraznú chuť, ja by som ešte
pridala viac zemiakov, pre mňa
chuť toho zeleru bola dosť
výrazná.
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler, mrkvu, karí listy, paradajky a podusíme niekoľko minút.
- Pridáme opláchnutú vopred namočenú šošovicu, zalejeme vodou, privedieme k varu, hrniec prikryjeme a varíme zhruba 20 minút.
- Ochutíme, pridáme paradajkové pyré a varíme. kým šošovica nezmäkne.
- Zelerové placky: Očistený na polovicu rozkrojený zemiaky a očistený a na 4 cm kúsky nakrájaný zeler uvaríme vo vode zhruba 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí zeleninu nastrúhame do misky, dobre ochutíme a zmiešame s kukuričnou múkou.
- Vytvarujeme placky (malo by ich byť 8 ks).
- Zohrejeme si olej v panvici a placky z oboch strán opražíme do zlatista.