Šošovica s plackami

Čierna šošovica so zelerovými plackami

Autor receptu: blissofplants

Recept na placky mám z anglického časopisu, iba som ho preložila*, len keďže Angličania robia všetko opačne??, v postupe je napísané, že sa zeler najprv uvarí vo vode a potom strúha tak som to aj urobila, hmm nabudúce ostanem pri našom postupe, pri varení sa zbytočne stratia vitamíny?‍♀️ takže kľudne strúhajte surovú zeleninu? ohľadom chuti, keďže zeler má dosť výraznú chuť, ja by som ešte pridala viac zemiakov, pre mňa chuť toho zeleru bola dosť výrazná.

25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler, mrkvu, karí listy, paradajky a podusíme niekoľko minút.
  2. Pridáme opláchnutú vopred namočenú šošovicu, zalejeme vodou, privedieme k varu, hrniec prikryjeme a varíme zhruba 20 minút.
  3. Ochutíme, pridáme paradajkové pyré a varíme. kým šošovica nezmäkne.
  4. Zelerové placky: Očistený na polovicu rozkrojený zemiaky a očistený a na 4 cm kúsky nakrájaný zeler uvaríme vo vode zhruba 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí zeleninu nastrúhame do misky, dobre ochutíme a zmiešame s kukuričnou múkou.
  6. Vytvarujeme placky (malo by ich byť 8 ks).
  7. Zohrejeme si olej v panvici a placky z oboch strán opražíme do zlatista.