zatvoriť
VYTLAČIŤ
Cícerová polievka
Cícerovo-kelová polievka
Autor receptu:
blissofplants
Suroviny
200 g (cez noc namočený)
cícer
200 g (v konzerve)
paradajky
1/4 ks
pór
2 strúčiky
cesnak
2 ks malá
paprika červená
1 ks
stonkový zeler
1 ks
mrkva
podľa potreby
voda
5 ks malé (so šupkou)
zemiaky
3-4 listy
kel kučeravý
1/2 ks
cuketa
za hrsť (voliteľné)
cestoviny
soľ
korenie čierne
paprika červená sladká mletá
korenie kajenské
2-3 ks
list bobkový
2-3 bobule
borievka
štipka
rasca
podľa vlastného výberu
olej
Postup
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.
Pridáme bobkový list, borievky, rascu a nadrobno nakrájaný cesnak.
Vopred namočený cícer opláchneme a pridáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme aspoň hodinu.
Pridáme paradajky v konzerve, ochutíme, varíme 20 minút a pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny okrem kelu.
Dobre premiešame a varíme opäť zhruba 20 minút. Pred koncom (asi 10-15 minút pred dovarením) pridáme kučeravý kel a cestoviny.
Dochutíme.