Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. novembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava
240 min
na 140 °C

Suroviny

500 g
2 g
2 g
100 g
100 g
100 ml
10 g
100 g
100 ml
20 g
1 g
30 g
2 g
500 g mäsitá
200 g
300 g varené
1 ks
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri 140 °C asi 4 hodiny.

  2. 2

    Na masle restujeme šalotku a cesnak dozlatista, podlejeme bielym vínom, pridávame bezlepkovú múku a restujeme. Potom zalejeme studenou smotanou a varíme na hladký krém. Na konci pridáme čerstvý kôpor a rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou a cukrom.

  3. 3

    Slaninový prach: Slaninu nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri 100 °C asi 45 minút. Po vysušení rozdrvíme na prach.

  4. 4

    Očistené uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme cícerovú múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na 2 mm, vykrojíme okrúhlou formičkou a naplníme mladým diviakom. Pirohy uvaríme v osolenej vode, vyberieme, obalíme maslom, prelejeme kôprovou omáčkou a posypeme slaninovým prachom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist