Cícerové fašírky

Cícerové fašírky s halloumi syrom

Autor receptu: dorenika

Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena fašírok.

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mixéra dáme cícer, šťavu a kôru z citróna, vajce a 1 PL olivového oleja. Rozmixujeme a premiestnime do väčšej misy. Pridáme strúhanku, quinou, strúhaný cesnak, mletý koriander, 100 g strúhaneho syra halloumi, polovicu nasekaných byliniek, soľ a čierne korenie.
  2. Vlhkými rukami vyformujeme zo zmesi 12 rovnako veľkých guličiek. Odložíme do chladničky na plechu vyloženom papierom na pečenie na 1 hodinu.
  3. Medzitým si ohrejeme olej na panvici a osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ocot a víno a povaríme 2 minúty. Pridáme rajčiny a varíme 20 minút dokiaľ omáčka zhustne.
  4. Predohrejeme si rúru na 220 °C. Ohrejeme trochu oleja v panvici a opečieme fašírky do hneda.
  5. Fašírky poukladáme do pekáča na rajčinovu omáčku, posypeme zvyškom syra a pečieme 10-15 minút. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami a jogurtom s trochou sumacu. Dobrú chuť!