Cícerové fašírky

summerx - bez fotkysummerx, 9. septembra 2014
Cícerové fašírky
Foto: summerx

Chcela som jesť na obed niečo ľahké a zeleninové, tak vzniklo toto:)

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1/2 hrnčeka
1 strúčik
1 ks
1/2 hrnčeka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer si deň predtým namočíme do vody (alebo použijeme cícer z konzervy). Na druhý deň uvaríme s bobkovým listom asi pol hodinu. Vytvorí sa nám na povrchu taký biely povlak - ten lyžicou vyberieme aj s bobkovým listom. Zlejeme z vody, pomixujeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Nastrúhanú mrkvu, syr a vločky pomiešame, pridáme vajce, vychladnutý pomixovaný cícer, soľ, korenie a papriku.

  3. 3

    Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré môžme vyprážať na panvici, alebo ako som to robila ja - piecť v rúre. Plech vystlieme papierom na pečenie, potrieme ho olejom, naukladáme fašírky, tie tiež potrieme olejom a dáme piecť na 200 stupňov asi 30min. Po 15 minútach fašírky preobrátime a pečieme ďaľších 15 minút. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobry recept a tentoraz spravim podla teba. Ja totiz taketo fasirky alebo placky robim dost casto a z roznych druhov strukovin a tiez vzdy s vlockami a syrom. Nesmazim, iba opekam na panvici alebo peciem v rure.
Tak nech sa ti darii nadalej.
o áno, toto určite spravím, cícer je trvalou súčasťou mojej kuchyne, veľakrát ho naklíčený zobem len tak, miesto orieškov. tento tvoj recept sa mi veľmi páči, v podstate je veľmi variabilný, zeleninu, vločky i syr môžeme meniť podľa vlastnej chute. tvoj recept sa mi páči, spravím ho, len čo sa mi namočí cícer. vďaka za inšpiráciu.