Vyprážané kura
Chrumkavé kuracie kúsky s paradajkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup- Na omáčku najemno nasekáme cibuľu a cesnak. Na olivovom oleji opražíme dozlatista, pridáme sterilizované paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku, osolíme podľa chuti.
- Na miernom plameni dusíme do zhustnutia. Nakoniec dochutíme vínnym octom.
- Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Kukuričné lupienky rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke s lupienkami.
- V panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a na miernom ohni vypražíme
z oboch strán. Kuracie kúsky podávame s paradajkovou omáčkou.
|