Vyprážané kura

Chrumkavé kuracie kúsky s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na omáčku najemno nasekáme cibuľu a cesnak. Na olivovom oleji opražíme dozlatista, pridáme sterilizované paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku, osolíme podľa chuti.
  2. Na miernom plameni dusíme do zhustnutia. Nakoniec dochutíme vínnym octom.
  3. Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Kukuričné lupienky rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke s lupienkami.
  4. V panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a na miernom ohni vypražíme z oboch strán. Kuracie kúsky podávame s paradajkovou omáčkou.