Vyprážané kuracie mäso
Vyprážané kuracie mäso

Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami

janka96 - bez fotkyjanka96, dnes 16:57
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami
Foto: janka96

Tento recept je splneným snom pre milovníkov ázijskej kuchyne. Chrumkavé kúsky kuracieho mäsa obalené v sladko-pikantnej medovej omáčke so sezamom dokonale ladia s Zobraziť celý popisTento recept je splneným snom pre milovníkov ázijskej kuchyne. Chrumkavé kúsky kuracieho mäsa obalené v sladko-pikantnej medovej omáčke so sezamom dokonale ladia s opekanými rezancami a čerstvou zeleninou. Je to sýty, farebný a chuťovo výrazný obed, ktorý hravo tromfne aj jedlo z reštaurácie.

35 minút
príprava

Suroviny

Mäso a cestíčko:
1 kg
12 PL
6 PL
3 ČL
2 ks
2 PL
podľa chuti
podľa potreby
Medová omačka:
250 g
250 ml ostrý
podľa chuti
Opekané rezance so zeleninou:
8 ks
1 ks
1 ks
1 ks
6 ks
Zálievka na rezance:
7 PL
7 PL
1/2 ČL
1/2 ČL



Postup

  1. 1

    Príprava rezancov a zeleniny: ​Čínske rezance uvaríme, scedíme a odložíme do misky. ​Cesnak nakrájame na pásiky. Mrkvu očistíme a pomocou škrabky z nej narobíme tenké plátky (pásiky). ​Pekinskú kapustu, papriku a pór takisto nakrájame na dlhšie pásiky. Na panvici s trochou oleja sprudka opečieme cesnak spolu s pripravenou zeleninou (mrkva, pór, paprika, kapusta). ​

  2. 2

    Kým sa zelenina opeká, v miske si pripravíme zálievku zmiešaním ustricovej a sójovej omáčky, sezamového oleja a korenia. ​Keď je zelenina hotová, pridáme k nej rezance, zalejeme pripravenou zmesou a chvíľu spolu opekáme.

  3. 3

    Príprava chrumkavého mäsa: ​Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky. ​Vo väčšej miske vymiešame múku, škrob, kypriaci prášok, vajcia, olej, soľ a vodu na hustejšie cestíčko. Mäso v ňom poriadne zamiešame.

  4. 4

    V ďalšej miske si vopred pripravíme omáčku na obalenie zmiešaním medu, kečupu, čili a sezamu. ​Na panvici s väčším množstvom oleja smažíme mäso dozlatista. ​Dôležitý krok: Ihneď po vypražení dáme horúce mäso priamo do misky s medovou omáčkou a poriadne ho v nej obalíme. A môžeme servírovať na tanier.

Diskusia k receptu