Grilované kuracie mäso
Grilované kuracie mäso

Ciabatta s grilovaným pikantným kuracím mäsom

Kulinární studio MAFRA
masačník Varecha, včera 18:00
Ciabatta s grilovaným pikantným kuracím mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Skúste na grilovačke niečo nové. Napríklad túto opečenú ciabattu s kuracím mäsom.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (väčšie)
1/4 ČL podrvené
1/4 ČL drvené
1 ČL
1/2 ČL
2 PL
2 PL
6 koliesok
3 ks
1 ks
3 ks
3 PL čerstvý



Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne ich rozrežeme na dva tenšie plátky. V malej miske zmiešame korenie, čili, oregano a soľ, zmes dôkladne votrieme do kuracích plátkov. Necháme 10 minút odležať.

  2. 2

    Baklažán pred grilovaním osolíme a necháme vypotiť, ak je veľmi vodnatý – zlepší sa tak jeho konzistencia aj chuť. Zmiešame olivový olej s limetkovou šťavou. Touto zmesou potrieme pripravené kuracie mäso aj kolieska baklažánu.

  3. 3

    Všetko poukladáme na rozpálený gril s nižšou vrstvou uhlíkov. Kuracie mäso grilujeme približne 4 minúty z každej strany, baklažán opečieme domäkka. Počas grilovania mäso občas potrieme zvyšnou limetkovou zmesou.

  4. 4

    Paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska. Pečivo prekrojíme na polovice.

  5. 5

    Z grilu odoberieme mäso a baklažány a necháme chvíľu odpočívať v teple. Na gril pridáme kolieska cibule a pečivo reznou stranou nadol – krátko opečieme. Paradajky zohrejeme na grilovacej panvici alebo v miske priamo na grile.

  6. 6

    Opečené pečivo na rezných stranách potrieme krémovým syrom. Na každú porciu naukladáme kuracie plátky, kolieska baklažánu, teplé paradajky, opečenú cibuľu a posypeme koriandrom.

Diskusia k receptu