Vyprážané kuracie mäso
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami
Autor receptu: janka96
Tento recept je splneným snom pre
milovníkov ázijskej kuchyne.* Chrumkavé
kúsky kuracieho mäsa obalené v sladko-pikantnej medovej omáčke so sezamom
dokonale ladia s opekanými rezancami a
čerstvou zeleninou. Je to sýty, farebný a
chuťovo výrazný obed, ktorý hravo
tromfne aj jedlo z reštaurácie.
Postup
- Príprava rezancov a zeleniny:
Čínske rezance uvaríme, scedíme a odložíme do misky.
Cesnak nakrájame na pásiky. Mrkvu očistíme a pomocou škrabky z nej narobíme tenké plátky (pásiky).
Pekinskú kapustu, papriku a pór takisto nakrájame na dlhšie pásiky. Na panvici s trochou oleja sprudka opečieme cesnak spolu s pripravenou zeleninou (mrkva, pór, paprika, kapusta).
- Kým sa zelenina opeká, v miske si pripravíme zálievku zmiešaním ustricovej a sójovej omáčky, sezamového oleja a korenia.
Keď je zelenina hotová, pridáme k nej rezance, zalejeme pripravenou zmesou a chvíľu spolu opekáme.
- Príprava chrumkavého mäsa:
Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky.
Vo väčšej miske vymiešame múku, škrob, kypriaci prášok, vajcia, olej, soľ a vodu na hustejšie cestíčko. Mäso v ňom poriadne zamiešame.
- V ďalšej miske si vopred pripravíme omáčku na obalenie zmiešaním medu, kečupu, čili a sezamu.
Na panvici s väčším množstvom oleja smažíme mäso dozlatista.
Dôležitý krok: Ihneď po vypražení dáme horúce mäso priamo do misky s medovou omáčkou a poriadne ho v nej obalíme. A môžeme servírovať na tanier.