Vyprážané kuracie mäso

Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami

Autor receptu: janka96

Tento recept je splneným snom pre milovníkov ázijskej kuchyne.* Chrumkavé kúsky kuracieho mäsa obalené v sladko-pikantnej medovej omáčke so sezamom dokonale ladia s opekanými rezancami a čerstvou zeleninou. Je to sýty, farebný a chuťovo výrazný obed, ktorý hravo tromfne aj jedlo z reštaurácie.

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava rezancov a zeleniny: ​Čínske rezance uvaríme, scedíme a odložíme do misky. ​Cesnak nakrájame na pásiky. Mrkvu očistíme a pomocou škrabky z nej narobíme tenké plátky (pásiky). ​Pekinskú kapustu, papriku a pór takisto nakrájame na dlhšie pásiky. Na panvici s trochou oleja sprudka opečieme cesnak spolu s pripravenou zeleninou (mrkva, pór, paprika, kapusta). ​
  2. Kým sa zelenina opeká, v miske si pripravíme zálievku zmiešaním ustricovej a sójovej omáčky, sezamového oleja a korenia. ​Keď je zelenina hotová, pridáme k nej rezance, zalejeme pripravenou zmesou a chvíľu spolu opekáme.
  3. Príprava chrumkavého mäsa: ​Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky. ​Vo väčšej miske vymiešame múku, škrob, kypriaci prášok, vajcia, olej, soľ a vodu na hustejšie cestíčko. Mäso v ňom poriadne zamiešame.
  4. V ďalšej miske si vopred pripravíme omáčku na obalenie zmiešaním medu, kečupu, čili a sezamu. ​Na panvici s väčším množstvom oleja smažíme mäso dozlatista. ​Dôležitý krok: Ihneď po vypražení dáme horúce mäso priamo do misky s medovou omáčkou a poriadne ho v nej obalíme. A môžeme servírovať na tanier.