Čevapčiči
Čevapčiči s paradajkovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 (+ odležanie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté mäso dôkladne ručne zmiešame s najemno nasekanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, korením, mletou paprikou, vajcom a perlivou vodou. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Zo zmesi vytvarujeme valčeky v tvare čevapčiči.
- Poukladáme ich na tanier, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke aspoň 60 minút odpočívať.
- Medzitým na menšie kúsky nakrájame zeleninu, vložíme do misy, pokvapkáme olejom, octom, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, premiešame a necháme odstáť.
- Mäso sprudka dozlatista opečieme na rozpálenom oleji, potom teplotu znížime a pozvoľna dopekáme asi 15 minút. Mäso musí zostať krásne šťavnaté.
- Čevapčiči podávame s hranolčekmi a paradajkovým šalátom.
|