Čevapčiči

Čevapčiči s paradajkovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso dôkladne ručne zmiešame s najemno nasekanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, korením, mletou paprikou, vajcom a perlivou vodou. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Zo zmesi vytvarujeme valčeky v tvare čevapčiči.
  2. Poukladáme ich na tanier, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke aspoň 60 minút odpočívať.
  3. Medzitým na menšie kúsky nakrájame zeleninu, vložíme do misy, pokvapkáme olejom, octom, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, premiešame a necháme odstáť.
  4. Mäso sprudka dozlatista opečieme na rozpálenom oleji, potom teplotu znížime a pozvoľna dopekáme asi 15 minút. Mäso musí zostať krásne šťavnaté.
  5. Čevapčiči podávame s hranolčekmi a paradajkovým šalátom.