Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom fotorecept

petullka - fotkapetullka, 25. októbra 2020
Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept)
Foto: petullka

Recept je taliansky, videla som video na FB, pôvodne to mala byť torta, ale ja som si to upravila. Krém je môj nápad, Zobraziť celý popisRecept je taliansky, videla som video na FB, pôvodne to mala byť torta, ale ja som si to upravila. Krém je môj nápad, ale cesto je pôvodné (len som dala menej cukru), je také zvláštne husté ale chutné. Stojí za ochutnanie.

15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
150 g
250 g
250 g
1/2 ČL
2 ČL
1 ČL
60 g
700 g
Krém:
20 g
40 g
1 PL
400 ml
200 g
Poleva:
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Na cesto si vymiešame 4 celé vajcia s cukrom a soľou do peny. Primiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zmäknuté maslo. Polovicu cesta rozotrieme (je hustejšie) na plech (môj mal rozmery 24x35 cm) vystlaný papierom na pečenie.

    Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zvyšnej polovice cesta primiešame kakao a roztopenú čokoládu a rozotrieme ju na biele cesto. Nakoniec naukladáme (povtláčame do cesta) odkvapkané čerešne bez kôstky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Ja som piekla rovných 35 minút.

    Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku si dáme zohriať 300 ml mlieka, keď začne vrieť, prilejeme zvyšných 100 ml mlieka, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok, karamelový cukor a 1 PL kryštálového cukru. Uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo a za občasného premiešania necháme vychladnúť.

    Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený koláč tiež necháme vychladnúť.

    Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na koláč rovnomerne natrieme krém a polejeme roztopenou čokoládou (s lyžičkou masla). Ja som ešte posypala takou posýpkou z Lidla (cukrové oriešky).

    Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A koláčik po vybratí z formy.

    Čerešňový koláč s extra karamelovým krémom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, mám ráda třené těsto. Maminka pekla podobný koláč s třešněmi, nahoru šel vanilkový krém a čoko poleva. Hodně se mi líbí tvoje forma, velmi praktická. Chutné fotečky.
petullka
@haji (25.10.2020 17:09)
Ďakujem, ja som take cesto piekla a aj jedla prvý raz, tak som mala trosku obavy, ale vyšlo super. A ta rozkladacia forma je od tefal delibake . Mám ju už 2 roky a použila som ju raz na tiramisu a potom som na ňu zabudla a až teraz zase objavila. Ale je fakt skvelá, odporúčam.
1x haji
motyka
Musí byť skutočne fajnový. Ukladám do KK. Ale to musím piecť pomaly každý deň, aby sim upiekla všetky, čo mám uložené. A čo kilá ?
petullka
@motyka (1.11.2020 18:28)
Bol skvelý, určite stojí za skúšku. No ja pečiem cca každý 3. deň nejaký koláč, ja bez sladkého neviem žiť. Mám 11-mesačného synčeka a 15kg menej ako pred otehotnením, tá materská by sa fakt nemala volať dovolenka, je to zaberák :-)
1x haji