Čerešňová bublanina s pridaním pudingu fotorecept
Foto: luwinka
Teraz je obdobie na bublaniny. Už som ich viackrát piekla, ale s pridaním pudingu do cesta, takú som robila po prvýkrát. S výsledkom Zobraziť celý popisTeraz je obdobie na bublaniny. Už som ich viackrát piekla, ale s pridaním pudingu do cesta, takú som robila po prvýkrát. S výsledkom som spokojná. Chutná, ľahká a rýchla. Rozmer plechu: 22 x 16 cm.
porcií
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
50 ml vlažná |
|
50 ml |
|
100 g |
|
Do cesta: | |
čerstvé, bez kôstok |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajcia vymiešame s oboma cukrami do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a vymiešame.
- 2
Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pripravíme si vanilkový puding.
- 3
Zamiešame ho do múky a všetko pridáme do vaječného základu.
- 4
Vymiešame na hladké cesto.
- 5
Čerešne umyjeme a odkôstkujeme.
- 6
Plech vymastíme tukom a posypeme múkou, nalejeme cesto a na vrch poukladáme čerešne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút.
- 7
Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a potom ju po vrchu posypeme práškovým cukrom a pokrájame ju na kúsky.
- 8
S kávičkou chutí.
- 2
Inšpirujem sa.