Carpaccio z hovädzej sviečkovice s bryndzovou emulziou a chlebovou plackou

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 12. mája 2021
Carpaccio z hovädzej sviečkovice s bryndzovou emulziou a chlebovou plackou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
1 ks
Chlebové placky:
200 g
15 g čerstvé
1 ČL
1 ČL
50 ml
100 ml
Bryndzová emulzia:
100 g
100 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chlebové placky: Zo surovín na placky vypracujeme v robote hladké pružné cesto. V mise prekrytej potravinovou fóliou necháme cesto vykysnúť na dvojnásobok objemu. Potom ho rozdelíme na osem častí. Rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme pomaly z oboch strán na stredne rozohriatej panvici.

  2. 2

    Bryndzová emulzia: Suroviny na emulziu spolu jemne zmixujeme, dochutíme soľou a korením. Preložíme do cukrárenského vrecka.

  3. 3

    Carpaccio: Sviečkovicu narežeme na 4 tenké plátky. Vložíme medzi dva papiere na pečenie potreté olivovým olejom. Hladkou stranou tĺčika na mäso rozklepeme sviečkovicu natenučko. Vrchný papier na pečenie stiahneme, mäso „nalepíme“ na tanier a stiahneme druhý papier. Pokvapkáme olivovým olejom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Osolíme maldonskou soľou a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.

  4. 4

    Pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame bryndzovú emulziu, dozdobíme bylinkami a podávame s čerstvými chlebovými plackami.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Predjedlá, Slané chuťovky

Diskusia k receptu