Môj postup na môj guláš. :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
5 ks |
|
1,5 kg |
|
5 strúčikov |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
5 guličiek |
|
5 guličiek |
|
3/4 bal. |
|
|
|
|
|
0,7 l |
|
2 l |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Do hrnca dáme masť, necháme rozpustiť a vsypeme na kocky nasekanú cibuľu, strúčik cesnaku, jemne okoreníme, jemne osolíme a opražíme do sklovita.
-
3
Ak máme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäso a zatiahneme.
-
4
Pridáme červenú papriku, rascu, premiešame a necháme "pustiť šťavu" /prykrijeme a na najmenšom plameni dusíme/
-
5
Ak pustilo mäso štavu, pridáme na drobno nasekaný cesnak a dusíme prikryté ďalej.
-
6
Ak sa nám mäso vydusilo na tuk...
-
7
pridáme vývar, zemiaky, guličky korenia, soľ, bobkový list a prikryté dusíme. Ak máme zemiaky skoro hotové, pridáme lečo a ešte krátko prevaríme. Tak cca 10 min.
-
8
Odstavíme z ohňa, pridáme ešte jeden pretlačený strúčik cesnaku a hrsť rozdrveného majoránu. Guláš nesmie vrieť, aby zostala vôňa majoránu a cesnaku.
-
9
Necháme ešte chvíľu prikryté, tak cca 10 min. a môžeme servírovať s čerstvým chlebom. PS: Guláš sa ničím nezahusťuje. Žiaden chlieb, nastrúhaný zemiak a pod. Guláš sa nám zahustí sám. PS2: To v bielej nádobke je Trinidad Moruga Scorpion. Podla chuti si dá každý do taniera a to v tej fľaši je zmes cesnaku, rajčín a soli. Tiež na dochutenie. :) Dobrú chuť :)
krem bobkového listu-dávame tak isto..aj tú rajčinovo-cesnakovo slanú vec máme..aj tú nakoniec pridáme..
a nám stačí obyčajné čili..
recepis je to veľmi mojej chuti milý...
a môže byť aj viac dní po sebe..stále chutí..stále hreje..:-)