Bravčový kotlíkový guláš z hrnca
Autor receptu: megdesign
Môj postup na môj guláš. :)
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny.
- Do hrnca dáme masť, necháme rozpustiť a vsypeme na kocky nasekanú cibuľu, strúčik cesnaku, jemne okoreníme, jemne osolíme a opražíme do sklovita.
- Ak máme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäso a zatiahneme.
- Pridáme červenú papriku, rascu, premiešame a necháme "pustiť šťavu" /prykrijeme a na najmenšom plameni dusíme/
- Ak pustilo mäso štavu, pridáme na drobno nasekaný cesnak a dusíme prikryté ďalej.
- Ak sa nám mäso vydusilo na tuk...
- pridáme vývar, zemiaky, guličky korenia, soľ, bobkový list a prikryté dusíme. Ak máme zemiaky skoro hotové, pridáme lečo a ešte krátko prevaríme. Tak cca 10 min.
- Odstavíme z ohňa, pridáme ešte jeden pretlačený strúčik cesnaku a hrsť rozdrveného majoránu. Guláš nesmie vrieť, aby zostala vôňa majoránu a cesnaku.
- Necháme ešte chvíľu prikryté, tak cca 10 min. a môžeme servírovať s čerstvým chlebom.
PS: Guláš sa ničím nezahusťuje. Žiaden chlieb, nastrúhaný zemiak a pod. Guláš sa nám zahustí sám.
PS2: To v bielej nádobke je Trinidad Moruga Scorpion. Podla chuti si dá každý do taniera a to v tej fľaši je zmes cesnaku, rajčín a soli. Tiež na dochutenie. :)
Dobrú chuť :)