Bravčové roládky
Bravčové roládky

Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami

Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 26. apríla 2020
Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g (bez kosti)
100 g
100 g
100 g
8 ks
Omáčka:
200 g mrazené
150 ml
1 ks
1 strúčik
150 ml
kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, poukladáme naň slaninku, syr a slivky. Zatočíme do alobalu. Postup zopakujeme s každým kusom mäsa.

  2. 2

    Zabalené roládky poukladáme do zapekacej misy a dáme piecť pri 180 °C na 20 minút. Po upečení necháme odležať 10 minút.

  3. 3

    Omáčka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme hríby a orestujeme. Pridáme jeden strúčik cesnaku, podlejeme vývarom, jemne okoreníme, pridáme balzamikový ocot a omáčku varom zredukujeme. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom.

  4. 4

    Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a na panvici s olejom dozlatista opečieme. Jemne osolíme.

  5. 5

    Mäso odbalíme z alobalu. Roládky nakrájame a podávame s hríbovou omáčkou a opečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre