Dusené bravčové rebrá
Dusené bravčové rebrá

Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. mája 2018

Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
250 g
80 g domáca
1
3 strúčiky
100 ml domáce
podla chuti
štipka
štipka
štipka
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové rebierka som umyla a osušila.

    Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala smažiť pokrájanú slaninu. Keď sa tuk vypiekol, pridala som rebrá a opiekla som ich zo všetkých strán.

    Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak, osolila, okorenila, pridala celú rascu a poprášila mletou paprikou.

    Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rebierka som podliala polovicou vína a pod pokrievkou dusila na slabom plameni 40 min. Počas dusenia som ich ešte raz podliala aj druhou polovicou vína a dopiekla.

    Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K hotovým upečeným rebierkam som pridala hlivu v trsoch a nechala som ju zapiecť už bez pokrievky. Piekla sa na šťave z upečeného mäsa.

    Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové jedlo, ku ktorému som podávala ryžu a hlávkový šalát.

    Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Oprážané

Diskusia k receptu

haji
Příjemná kombinace surovin, vepřové se s hlívou krásně snoubí.
frezia
Velmi pekny recept. Take pekne rebierka urcite nezozeniem, ale aj s kupenymi v obchode to bude urcite chutit.
izabella929
@frezia , rebierka sú skutočne domáce od známeho mäsiara..konečne sa mi podarilo aj tu kde žijem teraz zohnať farmárske výrobky..takže už mám opäť domáce aj hovädzie a baranie mäso..Ďakujem pekne za vaše komentáre.-)