Bravčová pečeň
Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiakové lievance: Očistené zemiaky uvaríme, pretlačíme,
pridáme žĺtky, soľ, korenie, na drobno nakrájanú orestovanú slaninu, škrob, roztopené maslo a z bielkov vyšľahaný sneh.
Premiešame a na panvici s olejom pečieme
lievance z oboch strán do zlata.
- Slaninová pena: Nakrájanú údenú slaninu zľahka opečieme, zalejeme vývarom a smotanou,
krátko povaríme. Necháme chvíľu vychladnúť, precedíme do šľahačkovej fľaše, naplníme plynom z bombičky a dobre zatrasieme.
- Pečeň: Bravčovú pečeň nakrájame na
tenké plátky, aj s jablkami ju opečieme na
oleji, osolíme, okoreníme, pridáme trochu
majoránu. Keď je pečeň hotová a jablká sú
skaramelizované, pridáme maslo.
- Pečeň prekladáme na tanieri lievancami a jablkami, nastriekame z fľaše penu a dozdobíme brusnicami.
|