Bravčová pečeň

Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Zemiakové lievance: Očistené zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, na drobno nakrájanú orestovanú slaninu, škrob, roztopené maslo a z bielkov vyšľahaný sneh. Premiešame a na panvici s olejom pečieme lievance z oboch strán do zlata.
  2. Slaninová pena: Nakrájanú údenú slaninu zľahka opečieme, zalejeme vývarom a smotanou, krátko povaríme. Necháme chvíľu vychladnúť, precedíme do šľahačkovej fľaše, naplníme plynom z bombičky a dobre zatrasieme.
  3. Pečeň: Bravčovú pečeň nakrájame na tenké plátky, aj s jablkami ju opečieme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme trochu majoránu. Keď je pečeň hotová a jablká sú skaramelizované, pridáme maslo.
  4. Pečeň prekladáme na tanieri lievancami a jablkami, nastriekame z fľaše penu a dozdobíme brusnicami.