bratislavské pliecko
bratislavské pliecko

bratislavské pliecko

jojo1987 - fotkajojo1987, 30. apríla 2020
bratislavské pliecko
Foto: jojo1987
3
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
40 g
vložka do omáčky:
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko dobre umyjeme. Ja som si ho rozrezal na dve polky. Mäso som si dobre osolil. Do rajnice s teflonovym dnom som si osmažil pokrajanú cibulku na drobno i obidve časti pliecka zo všetkých strán.

    bratislavské pliecko  - obrázok 1
  2. 2

    Prilejeme tú 50 g paradajkového pretlaku, zalejeme vodou a necháme dusiť za občasného podlievania mäsa. To dolievanie je dôležité aj obracanie pliecka, lebo dobre prichytáva.

    bratislavské pliecko  - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme jednotlivé množsva z uhoriek a hrášku do omáčky. Uhorku nakrájame na malé kocičky.

    bratislavské pliecko  - obrázok 3
  4. 4

    Za takých 45 - 50 minút som uvaril 2 časti pliecka. Tie som vybral, aby som tam mohol vysypať hrášok i nakrájané uhorky a zahustiť omáčku. Keďže hrášok aj uhorky som mal sterilizované, vôbec som ich nepreváral. Záprašku pripravenú v rajničke som prepasíroval cez sitko do omáčky za stáleho miešania. Ja som si k tomu urobil cestoviny. Už mi ostáva len popriať dobrú chuť..

    bratislavské pliecko  - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia