bratislavské pliecko
Foto: jojo1987
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové pliecko dobre umyjeme. Ja som si ho rozrezal na dve polky. Mäso som si dobre osolil. Do rajnice s teflonovym dnom som si osmažil pokrajanú cibulku na drobno i obidve časti pliecka zo všetkých strán.
-
2
Prilejeme tú 50 g paradajkového pretlaku, zalejeme vodou a necháme dusiť za občasného podlievania mäsa. To dolievanie je dôležité aj obracanie pliecka, lebo dobre prichytáva.
-
3
Medzitým si pripravíme jednotlivé množsva z uhoriek a hrášku do omáčky. Uhorku nakrájame na malé kocičky.
-
4
Za takých 45 - 50 minút som uvaril 2 časti pliecka. Tie som vybral, aby som tam mohol vysypať hrášok i nakrájané uhorky a zahustiť omáčku. Keďže hrášok aj uhorky som mal sterilizované, vôbec som ich nepreváral. Záprašku pripravenú v rajničke som prepasíroval cez sitko do omáčky za stáleho miešania. Ja som si k tomu urobil cestoviny. Už mi ostáva len popriať dobrú chuť..
Diskusia k receptu