Plnené zemiakové placky
Bolonské placky
Autor receptu: kaatka
Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia, nedá sa tým nič pokaziť :)
5 porcií |
140 minút príprava |
Postup
- Slaninu nakrájanú na drobno orestujeme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú zeleninu a smažíme.
Pridáme mäso a miešame aby sa rovnomerne dusilo.
- Ďalej pridáme víno, prevaríme.
Pridáme rajčinový pretlak a krájané rajčiny, vždy prevaríme.
Začneme po trochách prilievať mlieko. Bolonská zmes získa krásnu farbu, aj keď to tak možno na prvý pohľad nevyzerá :)
Osolíme, okoreníme, ochutíme.
- Prikryté na slabšom ohni varíme dve hodiny, nezabudnite to dobre miešať. V prípade potreby dolejeme vodu, aby sme mali dobrú, hustejšiu konzistenciu (nie moc riedku).
Kedže som to dávala do placiek, čo som nevedela v čase varenie, hodili by sa tam aj šampiňóny, nabudúce určite pridám :)
- Placky si urobte podľa seba, ak nevyhovuje môj recept. Ja ich robím podľa uvedených ingrediencií vždy. Recept mám od maminy.
Dobrú chuť