Plnené zemiakové placky

Bolonské placky

Autor receptu: kaatka

Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia, nedá sa tým nič pokaziť :)

5
porcií
140 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Slaninu nakrájanú na drobno orestujeme na oleji, pridáme na drobno nakrájanú zeleninu a smažíme. Pridáme mäso a miešame aby sa rovnomerne dusilo.
  2. Ďalej pridáme víno, prevaríme. Pridáme rajčinový pretlak a krájané rajčiny, vždy prevaríme. Začneme po trochách prilievať mlieko. Bolonská zmes získa krásnu farbu, aj keď to tak možno na prvý pohľad nevyzerá :) Osolíme, okoreníme, ochutíme.
  3. Prikryté na slabšom ohni varíme dve hodiny, nezabudnite to dobre miešať. V prípade potreby dolejeme vodu, aby sme mali dobrú, hustejšiu konzistenciu (nie moc riedku). Kedže som to dávala do placiek, čo som nevedela v čase varenie, hodili by sa tam aj šampiňóny, nabudúce určite pridám :)
  4. Placky si urobte podľa seba, ak nevyhovuje môj recept. Ja ich robím podľa uvedených ingrediencií vždy. Recept mám od maminy. Dobrú chuť