Komentáre k receptu:
  • tiginko - fotkatiginko 17. mája 2018 o 21:44

    jaaaj milá @Mariannkahrianka a si si fakt istá, že toto je Bolognese omáčka??
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 17. mája 2018 o 21:55

    Taliani by sa divili, co si im to vykonala...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmathias 18. mája 2018 o 11:10

    @Tiginko (17.5.2018 21:44)

    no to by si nebola ty keby si niekoho neskritizovala.
    @zareaguj
     1x mitzy
  • používateľ nemá avatarmathias 18. mája 2018 o 11:12

    @Mirop (17.5.2018 21:55)

    a čomu by sa mali čudovať? Pán odborník na taliansku kuchyňu, rád sa nechám poučiť.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkabubaya 18. mája 2018 o 11:59

    Je tam veľa mrkve, bude to sladké!!!!! Taliani dávajú jednu-dve malé mrkvičky, cibuľu, stonkový zeler, všetko nadrobno pokrájané, nie také klufty, podlejú to vínom a vodou, varia dve-tri hodiny, a nakoniec dajú pol deci mlieka, aby sa urobila omáčka. Jedli sme to v originál talianskej reštaurácii a je to výborné. Proti tej, čo poznáme tu na Slovensku - nebe a dudy.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatardormella 18. mája 2018 o 12:30

    @Mathias (18.5.2018 11:12)
    No, omacka to jiste bude, ale v zadnem pripade bych to nenazyvala omackou bolonskou jen proto, ze tam je mlete maso, 5 mrkvi, cibule a prehrsle loupanych rajcata. Toto s italskym receptem nema nic spolecneho, je mi lito.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkafrezia68 18. mája 2018 o 14:05

  • používateľ nemá avatarziegelfeld1968 18. mája 2018 o 15:12

    @Dormella (18.5.2018 12:30)
    Tak nám vysvetli, když znáš tak italskou kuchyň prečo to nie je boloňská omáčka. Schválne som pozeral recepty od šéfkuchárov na Nete a také isté suroviny sú tam ako tu, len v tomto recepte chýba stonkový celer. Mudruješ tu tak ako, predošlí diskutéri, len nikto z vás nevysvetlí, prečo to nie to, čo to má byť. Všechno znám, všechno umím.

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarziegelfeld1968 18. mája 2018 o 15:15

    @Frezia68 (18.5.2018 14:05)
    Neviem čo si myslela tým pridaným linkom. Či tak má vyzerať boloňská omáčka alebo tak nemá vyzerať,ale v každom prípade určite Taliani do omáčky nedávajú klobásu a oravskú slaninu

    @zareaguj
     1x hanzjohan
  • používateľ nemá avatardormella 18. mája 2018 o 15:33

    @Frezia68 (18.5.2018 14:05)

    V receptu od Sjuz je toho zase moc. Cesnek, oravska slanina, prosciutto a bazalka do bolonske omacky nepatri.
    Maso hovezi (predni) ma byt hrube mlete, kdezto maso veprove (bucek) jemne mlete. Nejprve se vysmazi na tuk bucek, prida se jemne pokrajena zelenina, pak hovezi maso a vse se smazi dokud nezmizi tekutina. Pote se zalije vinem, necha se prudce zredukovat opet na tuk, nasleduje protlak a vyvar. Priklopit a dusit pomalinku alespon 2,5 hod, lepe 3. Deset minut pred koncem prilit mleko a nechat odklopene zredukovat na hustou omacku.
    @zareaguj
     2x zolik, 2010
  • používateľ nemá avatar2010 18. mája 2018 o 15:37

    @Ziegelfeld1968 (18.5.2018 15:15)
    Ja neviem aky je pravy recept, ale ujo Google napisal v roku 1982 bol registrovany recept na Ragù Bolognese v Academia Italiana della Cucina v Bolonskej obchodnej komore a recept MUSI obsahovat , cibulu, celer, mrkvu, pancettu, mlete hovadzie maso, rajciny, mlieko, a biele vino.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 18. mája 2018 o 15:54

    @Mathias (18.5.2018 11:12)

    no uz len tomu, co vsetko sa vydava za bolonsku omacku... chytraku
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatardormella 18. mája 2018 o 16:26

    @Ziegelfeld1968 (18.5.2018 15:12)

    O proti Tobe mam tu vyhodu, ze ziji asi tak 40 let v Italii. A nemudruji, jen konstatuji.
    Tady mas glejt Italske academie: » www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette/ricetta/rag%C3%B9-classico-b...

    a zde jeho video:



    Popostrc si ho asi na 3:22, tam zacina vlastni exekuce receptu. Obcas si ho zrychli, je zbytecne dlouhe.
    Co se tyce masovych ragu, v Italii jich existuje nespocetne mnozstvi, ale ragù alla bolognese je jen jedno a to je toto.
    Ze si pak nekdo do b.ragu prida treba susene houby, dobre dela, jsou tam moc dobre, delam tez.
    Ale zakladni recept je tento, pak muzes fantazirovat jak chces. Dobry je tam i cerstvy hrasek, ale pak uz je lepe nedavat mleko, ale kapku smetany.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaradox1 18. mája 2018 o 17:28

  • používateľ nemá avatartanuska 20. mája 2018 o 16:17

    Fakt varit 3 hodiny?????
    @zareaguj
  • mariannkahrianka - fotkamariannkahrianka 20. mája 2018 o 22:11

    @Tanuska (20.5.2018 16:17)

    Áno 3 hodky sa varí, ale minule som uvažovala čo by to v tlakovom hrnci nešlo rýchlejšie. Ale skúsiť to nemozem pretože taký hrniec doma nemám
    @zareaguj
  • mariannkahrianka - fotkamariannkahrianka 20. mája 2018 o 22:13

    @Tiginko (17.5.2018 21:44)

    Veľa ľudí ma tu skritizovalo že to vlastne nieje bolonska, ale mne je to vlastne fuk, lebo je fakt dobrá. A minule leto som bola priamo v Boloni, kde ma obyvatelia tohto mesta poučili o tom, že omáčka bolognese je len vymysel a že u nich sa špagety ani nejedia.
    @zareaguj
  • zolik - fotkazolik 20. mája 2018 o 22:24

    V Boloni? Aha, tak uz je vsetko vysvetlene. Nejedna sa o Bolognu a jej svetoznamu omacku, ale o nieco uplne ine.
    @zareaguj
  • mariannkahrianka - fotkamariannkahrianka 20. mája 2018 o 22:29

    @Bubaya (18.5.2018 11:59)

    No my to mame takto radi
    @zareaguj
     1x bubaya
  • bubaya - fotkabubaya 20. mája 2018 o 23:36

    @Mariannkahrianka (20.5.2018 22:13)
    My sme to dostali so širokými rezancami, a volalo sa to ragú alla bolognese, nie spaghetti. V porovnaní so slovenskou skrátenou verziou je táto originálna verzia oveľa, oveľa lepšia.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 21. mája 2018 o 00:09

    @Mariannkahrianka (20.5.2018 22:13)
    Hmm a maju pravdu ze tam spagety nejedia s ragu bolognese.Ani na slovensku sa bryndzove halusky nejedia so slizami.
    @zareaguj
  • jujoska - fotkajujoska 21. mája 2018 o 11:51

    @Mariannkahrianka (20.5.2018 22:29)

    to je v pohode ze to mate takto radi, nikto predsa netvrdi ze je to zle. Ale nie je fer hlavne voci tym menej skusenym ktori hladaju na internete recept na Bolognese omacku resp. ragu, aby natrafili na takyto recept. To je ako keby niekto piskoty zaliate smotanou nazval Tiramisu
    @zareaguj
  • mariannkahrianka - fotkamariannkahrianka 21. mája 2018 o 14:26

    @Jujoska (21.5.2018 11:51)

    Ja som tiež menej skúsená :D Niesom žiadna kuchárka všetko robím podľa seba. A nikdy som si nepozerala recept na bolonsku lebo cca viem čo v nej je :D a myslím že keď niekto chce urobiť podľa vás “originálnu” omáčku tohto typu tak si pozrie viac receptov a možno sa dopracuje k tej ktorá je podľa vás tá pravá. Peace
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarstanislavsestak 21. mája 2018 o 21:55

    Bolonska omačka???? Bolognese????????? mh!!!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbubica86 11. júna 2018 o 19:45

    @Ziegelfeld1968 (18.5.2018 15:15)

    Pane bože:)vy sa tu viete poriadne vynervovať ludia:)aaaa už ked:) tak v Taliansku to nevolaju bolonska omačka..v Taliansku je to iba Ragu:)
    @zareaguj
     1x mitzy
  • používateľ nemá avatarbubica86 11. júna 2018 o 19:51

    Je to fajn receptik:)a kludne si ho volaj Boloneze omačka lebo ked dojdeš do Talianska a povieš Boloneze tak ti nedonesu nič:)tam sa to vola Ragu:)ale robila som si tvoj receptik a pochutila som si:)
    @zareaguj
     1x mitzy
  • jujoska - fotkajujoska 12. júna 2018 o 09:33

    @Bubica86 (11.6.2018 19:51)

    tak to nie je vobec pravda, ze ked povies v Taliansku "boloneze" tak ti nedonesu nic. Samozrejme nestaci povedat "boloneze", ale napriklad Spaghetti Bolognese, Pasta con Ragu alla Bolognese alebo con sugo Bolognese, Lasagna alla Bolognese a pod. Ragu byva rozne a jedno z nich je Ragu alla Bolognese. Zakladne info napr. aj tu: » en.wikipedia.org/wiki/Rag%C3%B9...
    @zareaguj
  • jujoska - fotkajujoska 12. júna 2018 o 09:44

    @Bubica86 (11.6.2018 19:45)

    veru v Taliansku to nevolaju bolonska omacka ale Sugo Bolognese :-D
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarevelynba 12. júna 2018 o 18:45

    Nemáte iné problémy? Kočka navarila, s najlepšou snahou, výborne a názorne nafotila a možno je dobre, že je to "bolonská omáčka" a nie sugo či bolognese atď. Viacerí to po podobných kritikách tak robia a odporúčam to aj @mariannkahrianka , napíš "podľa mňa" a máš to. Pekný večer všetkým.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist